U Zagrebu se večeras otvara 26. Cest is d'Best

U Zagrebu se večeras otvara 26. Cest is d'Best

U Zagrebu se večeras otvara 26. Cest is d'Best. Na 26. međunarodnom uličnom festivalu Cest is d'Best, najstarijem i najvećem uličnom festivalu u Zagrebu  koji se održava od od 18. do 21. kolovoza sudjelovat će oko 100 izvođača iz Hrvatske i svijeta. Bit će to bogat program za sve uzraste koji uključuje brojne komponente, od glazbe, kazališta i performansa do umjetnosti, plesa i sporta. U sklopu Festivala nastupit će grupa Detour i mađarska plesna skupina, festival će biti gost Ritam Mediterana, a za četvrtak poslijepodne na Trgu bana Jelačića održat će se i utrka smetlara na tri kotača.

Organizatori Festivala pripremili su nekoliko koncerata, brojne ulične svirke, desetak kazališnih predstava, nekoliko plesnih događanja, 50-ak nastupa izvođača, dvadesetak umjetničkih, cirkuskih i drugih radionica. 

Festival "Cest is d'Best" međunarodni je, multimedijalni ulični festival koji, prema riječima organizatora, njeguje zagrebački identitet i revitalizira gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam, briše granice između ustaljenih oblika kulture i alternative. , a okuplja sve generacije građana. Festival će u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac otvoriti zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet . Službeno otvorenje je u 20.30 sati, no posjetitelji će se moći baviti umjetničkim aktivnostima te uživati ​​u kazališnim, mađioničarskim i cirkuskim predstavama više od 11 sati. 

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.