'Cubismo' večeras otvara treće izdanje Ljubuški Jazz Festa

'Cubismo' večeras otvara treće izdanje Ljubuški Jazz Festa

LJUBUŠKI, (FENA) - Cjelovečernjim koncertom latino jazz benda 'Cubismo' večeras u 21 sat u Gradskom parku u Ljubuškom počinje treće izdanje Ljubuški Jazz Festa koje će trajati do 28. kolovoza.

 Prije Cubisma publiku će zagrijati dva mlada benda proizašla upravo iz jazz radionica s prethodna dva jazz festivala. - Osim koncertnog, festival će ponuditi i bogat edukativni program te će na sedmodnevnim jazz radionicama, koje počinju 22. a završavaju 28. kolovoza, koncertom polaznika tih radionica, polaznici moći učiti od eminentnih stručnjaka s raznih instrumenata. Na klaviru će moći učiti od Zvjezdana Ružića, na saksofonu/flauti/klarinetu od Vojkana Jocića, na kontrabasu od Mihe Korena, dok će predavač za gitaru biti Bruno Mičetić, a za bubnjeve Vladimir Kostadinović – kazao je Feni direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog Mladen Bebek.

Ekskluziva ovogodišnjeg festivala, kako dodaje, je nastup jazz gitariste svjetskog glasa Jonathana Kreisberga iz SAD-a koji će također održati radionicu od 25. do 28. kolovoza za napredne gitariste. Kreisberg će sa svojim triom u okviru Jazz Festa upriličiti i koncert koji će biti održan u subotu, 27. kolovoza. Bebek ističe da za radionice vlada veliki interes te da su sva mjesta već popunjena.

- Za radionice na Jazz Festu vladao je veliki interes, a organizator je postavio uslove da ne može baš bilo ko biti polaznik radionica, nego da to mogu biti ljudi s nekim prethodnim muzičkim obrazovanjem, nekim prethodnim znanjem. Može se reći da su to radionice za naprednije muzičare, djecu i mlade koji su završili ili idu u muzičke škole – pojasnio je Bebek, dodavši kako velika zasluga za organizaciju pripada direktorici Glazbene škole Ljubuški Ivani Zrimšek Šaravanja koja je i začetnica festivala.

Direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog smatra kako će koncerti na Jazz Festu okupiti nekoliko tisuća  posjetitelja.- Ljubuški Jazz Fest je samo jedan dio bogatog programa koji smo pripremili ovoga ljeta u Ljubuškom. Započeli smo s Hercegovina Travel Festom početkom maja, a nastavili Ljubuški Outdoor festivalom, Festivalom vina, evo i Jazz Festom, a ljeto ćemo završiti 2. i 3. rujna s Beer Festom Ljubuški na kojem će nastupiti Vinko Ćemeraš i Zabranjeno pušenje – naglasio je Bebek.

Organizator Ljubuški Jazz Festa je Udruga Intro, a partneri su Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi i Glazbena škola Ljubuški, uz veliku podršku Grada Ljubuškog, Vlade ZHŽ-a, Federalnog ministarstva kulture i sporta i ostalih sponzora.

Tekst: Nina Maslo, FOTO FENA /Ljubuški Jazz Fest

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.