Festival smijeha: „Gumbekove dane“ otvara predstava „Sastavljamo vladu“

Festival smijeha: „Gumbekove dane“ otvara predstava „Sastavljamo vladu“

Praizvedba predstave "Sastavljamo vladu!" autora i redatelja Ivana-Gorana Viteza otvorit će u srijedu, 15. ožujka, festival 16. Gumbekovi dani, koji do 29. ožujka u Histrionskom domu donosi još 12 predstava iz Hrvatske, te jedno gostovanje iz Beograda.

Predstavu kojom Glumačka družina Histrion otvara festival posvećen glumcu i prijatelju Histriona Mladenu Crnobrnji Gumbeku izvode glumci Marko Hergešić i Bogdan Ilić.

Domaćin festivala premijerno će u sklopu 16. Gumbekovih dana izvesti i predstavu "Arsen+Vitez iliti Što je glumac bez slobode", s kojom se Zlatko Vitez ponovno vraća na scenu. Kabare "Arsen+Vitez", u programu u utorak 28. ožujka, posveta je velikom maestru, njegovim stihovima i glazbi koju je stvarao inspiriran kazalištem, ali prije svega dugogodišnjoj suradnji s Glumačkom družinom Histrion.

Osim navedenih histrionskih premijera, biti će izvedeno još jedanaest predstava iz drugih hrvatskih kazališta te jedno gostovanje iz Beograda.

U četvrtak, 16. ožujka, festival će ugostiti Zagrebačko gradsko Kazalište Komediju s predstavom "Cabaret Zagrepčanke i statičar" Ivana Lea Leme. Komedija na Gumbekovim danima sudjeluje i s predstavom "Kaj je ljubav?" autora i izvođača Adama Končića (26. ožujka).

U petak 17. ožujka, u programu je predstava "Seks&Glad/Doktor za one stvari" Fiji grupe redatelja Marija Kovača u izvedbi Tarika Filipovića. Kerekesh teatar iz Varaždina u subotu, 18. ožujka, izvest će predstavu "Beba" u režiji Ljubomira Kerekeša. Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život izvest će u nedjelju 19. ožujka predstavu "Bam Cabaret" Daniila Harmsa u režiji Ivana Planinića.

Ou Canta! gostuje s "Bijegom u Delanec" u režiji Marije Antić (20. ožujka), Rebel teatar s predstavom "#Trending" Mirana Kurspahića (21. ožujka), Satiričko kazalište Kerempuh s "Tko tu koga? Zona pansiona" Tamare Damjanović (21. ožujka), a OU Punctum i Kunst Teatar s predstavom "Sloboština Barbie" Natalije Manojlović (22. ožujka). Slijede "Dobar, loš, mrtav 2: Pakao" redatelja Ivana Planinića u produkciji Kunst teatra i Kazališne družine Kufer (23. ožujka), te "Studentica" Christiana Jean-Michela Jalžečića (24. ožujka), produkcija Divan Teatra.

U subotu 25. ožujka, u Zagrebu će gostovati Umjetnička radionica Prizor iz Beograda s predstavom "Seks u braku i po danu i po mraku" Rade Vukotića.

Festival završava 29. ožujka svečanom dodjelom nagrada te reprizom predstave "Sastavljamo vladu!".

Sve predstave izvode se u Histrionskom domu (Ilica 90/1) osim predstave "Tko tu koga? Zona pansiona" koja se izvodi u matičnoj kući, Satiričnom kazalištu Kerempuh.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.