Dobrodošli na Festival kamelija - Opatija 2023. - otvorenje izložbe je 31. ožujka u Umjetničkom paviljonu J. Šporera

Dobrodošli na Festival kamelija - Opatija 2023.  -  otvorenje izložbe je 31. ožujka u Umjetničkom paviljonu J. Šporera

Mira Shalabi, predsjednica Udruge ljubitelja kamelija i ove je godine glavna organizatorica Festivala kamelija - Opatija 2023. Ujedno ova je godina posebna za 100 članova Udruge ljubitelja kamelija jer navršilo se 15 godina od osnivanja i pet godina članstva u ICS – International Camellia Society – Međunarodnoj udruzi ljubitelja kamelija.

 

Fotografija: Mira Shalabi, predsjednica Udruge ljubitelja kamelija

Prema riječima predsjednice Udruge bit će to posebna svečanost jer kako kaže - Ovu obljetnicu želimo dostojno proslaviti ponajprije 15-tim jubilarnim Festivalom kamelija koji se održava u Opatiji od 27. ožujka do - 2. travnja, a u planu su i mnogobrojna predavanja za djecu i odrasle, kao i drugo izdanje Cvjetnog korza, kojim smo posebno ponosni jer smo ga vratili iz zaborava. Također, raduje nas što izdajemo i prvu slikovnicu (Kraljica z Opatije) o opatijskoj kameliji s time da slikovnicu krase radovi djece trećih i četvrtih razreda OŠ Volosko i Matulji. Promocija slikovnice će biti 4. svibnja u knjižnici OŠ Opatija.


Također organizatori i ove godine poseban naglasak stavljaju na radionicu za građane na temu: Uzgoj i njega kamelija, koja je održana u srijedu, 29. ožujka, u Parku Angiolina, te predavanje dr. sc. Romane Lekić, docentice na Veleučilištu Bernays Zagreb. - Kroz kontakt s drvećem i biljkama vraćamo bajku u svoj život u 18 sati u Villi Antonio u četvrtak 31. ožujka dok je već tradicionalno otvaranje Izložbe najljepših kamelija na rasporedu u petak 31. ožujka, u 18 sati, u Umjetničkom paviljonu Juraja Šporera.
Svi zainteresirani pozvani su da razgledaju izložbu i u danima koji slijede - tijekom 1. i 2. travnja, od 10 do 18 sati, napominju organizatori. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.