Glazbeni festival „Pjesme Podravine i Podravlja“

Glazbeni festival „Pjesme Podravine i Podravlja“

Poznati festival novoskladane podravske pjesme ove godine obilježava svojih trideset godina postojanja. Direkcija festivala odlučila je za tu prigodu napraviti dva izdanja. Jedno se zove "Naše pjesme našem zavičaju", a drugo je ovogodišnje festivalsko izdanje s pjesmama koje će biti izvedene ovog vikenda na festivalskoj pozornici.

Na prvom izdanju s 45 pjesama, na dva CD-a, nalaze se pjesme petero najplodonosnijih autora Podravine, nastalih u zadnjih trideset godina. Drago Britvić, Marijan Jergović, Vladimir Smiljanić, Rajko Stilinović i Božica Jelušić su autori koji su svojim pjesmama obilježili ovaj festival. Vladimir Smiljanić obilježit će i prigodnim koncertom pedesetu godišnjicu svog umjetničkog stvaralaštva.

Najpoznatiji vokalni solisti i sastavi tamburaškog miljea svojim su izvedbama obilježili ovaj festival. Na izdanju "Naše pjesme našem zavičaju" pjevaju: Vice Vukov, Krunoslav Kićo Slabinac, Štef Jeršek, Marta Nikolin, Boris Ćiro Gašparac, Lampaši, Željko Sesvečan, Podravski mužikaši, Dike i mnogi drugi. Ova autorska i pjevačka imena svakako su garancija vrhunske kvalitete cijelog albuma.

Drugi album je redovno festivalsko izdanje "Pjesme Podravine i Podravlja" (Pitomača 2023.). Na njemu se nalazi dvadeset i jedan novi singl stvaran u duhu tradicionalne podravske pjesme. Od poznatih izvođača nastupaju: Boris Ćiro Gašparac, Šima Jovanovac, Cecilija, Dražen Žanko, Gordana Ivanjek Tušek, Viktorija Kulišić Đenka, Hrvoje Hegedušić i još mnogi.

Nesumnjivo je da su se organizatori festivala ove godine potrudili obilježiti svoj jubilej s dva izrazito bogata izdanja. Osim toga, ovaj se vikend u Pitomači, uz festival održavaju brojni koncerti, izložbe i druga događanja, a za posjetitelje je u ponudi i vrhunska gastronomska ponuda popraćena odličnim zabavnim programom.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.