Porcijunkulovo kao uzbudljiva pozornica atraktivnih glazbenih imena

Porcijunkulovo kao uzbudljiva pozornica atraktivnih glazbenih imena

Porcijunkulovo već tradicionalno nudi i bogat koncertni program, koji se ove godine odvija na velikoj pozornici nadomak Sportsko-rekreacijskog centra Mladost. Već prvog dana veliki broj ljubitelja popularne glazbe nazočio je koncertu Petra Graše. U subotu 29. srpnja naastupila je i druga velika zvijezda hrvatske estrade Vanna, a danas, 30. srpnja zabavljat će nas sastav Eurocubans. U ponedjeljak, 31. srpnja nastupa Željko Bebek, a u utorak, 1. kolovoza Crvena jabuka. Uz zatvaranje Porcijunkulova 2. kolovoza predviđen je koncert Tomislava Bralića i klape Intrade. Svi koncerti započinju u 21:30.

Glazba će svake večeri Porcijunkulova, od 19 sati, ispunjavati i Perivoj Zrinskih gdje na retropozornici - kod fontane - nastupaju Tihomir Pop Asanović (28. 7.), Balkan ZOO i Nina Ćorić (28.7.), Rockin' Neno & The Cadillac (31. 7.), zatim Daniel Caccia (1. 8.) te Romantix (2. 8.).

Mladi u glazbi mogu uživati i u Parku Rudolfa Kropeka, gdje je tzv. urbana pozornica na kojoj se od 28. srpnja. do 2. kolovoza svake večeri od 21 sat, predstavljaju sljedeći izvođači: Kids from the sky, Groovetastic, Clone Age, Boris Štrok, Soul fingers, i na kraju, 2. 8., sastav Kitice. I međimurska popevka odjekuje s pozornice tradicije. Na dan otvorenje 28. srpnja nastupao je KUD Lipa iz Gornjeg Mihaljevca, a od 19 sati KUD Goričan, a u subotu 29. srpnja nastupio je  KUD-a Turen iz Podturna, a te KUD Voća iz Donje Voće. KUD Mihovljan posjetitelje Porcijunkulova zabavljat će 30. srpnja od 18:30, a 1. kolovoza od 18 sati nastupa Božidar Brajković. U završnici, 2. kolovoza od 20 sati na istoj bini nastupit će Mirko Švenda Žiga.

Program Porcijunkulova prati i niz drugih sadržaja, od izložbi na otvorenom te u Knjižnici Nikola Zrinski i zgradi Scheier, do izvedbi uličnih artista. U večernjim satima, poseban ugođaj stvarat će instalacija nazvana Valovi svjetla.

Fotografije: Porcijunkulovo/ Grad Čakovec

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.