U Donjem Miholjcu, od 13. do 15. srpnja, održava se 44. Smotra folklora "Miholjačko sijelo"

MIHOLJAČKO SIJELO

U Donjem  Miholjcu, od 13 .do 15. srpnja, održava se 44. Smotra folklora "Miholjačko sijelo. Tradicionalna je to kulturna manifestacija, koja se održava drugog tjedna mjeseca srpnja, te u nekoliko dana održavanja okupi  više od dvije tisuće aktivnih sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Ove godine građani Donjeg Miholjca s velikim očekivanjima prate i Svjetsko nogometno prvenstvo jer u Hrvatskoj reprezentaciji nastupa njihov sugrađanin Domagoj  Vida, ali istodobno ne zaboravljaju ni na svoju tradiciju. Održavanje 44. Smotre folklora "Miholjačko sijelo" također je ogroman ponos kao i uspjeh Vide i Hrvatske reprezentacije. Ponosan je narod slavonski, a sport, kultura i tradicija na prvom su mu mjestu.

Na ovogodišnjem sijelu uz nastupe Kulturno umjetničkih društava koja će posjetitelje razgaliti svojim plesovima, pjesmama i običajima jer predstavljaju tradiciju svojih krajeva,u programu su i druge kulturne priredbe od izložbi slika, etno izložbi, izložbi kruha i kolača, dramskih predstava, koncerata i drugih kulturno turističkih atrakcija. Dobrodošli - poručuje Melia Vidaković, direktorica Turističkog ureda,

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.