U Bjelovaru predstavljen atraktivan kulturni program za bogato i sadržajno ljeto u gradu

U Bjelovaru predstavljen atraktivan kulturni program za bogato i sadržajno ljeto u gradu

U sklopu novinarske konferencije kojom se najavljuje Bjelovarsko kulturno ljeto predstavljena su brojna kulturna događanja koja će ponuditi bogat i zanimljiv program za sve naraštaje u organizaciji brojnih institucija, udruga i pojedinaca.

Manifestacija će se održavati od 25. lipnja do 2. rujna 2019., a tijekom ovih 70 dana Bjelovarčanke i Bjelovarčani uživat će u ljetnim večerima Boho parka, filmskim projekcijama, glazbenim slušaonicama i kvizovima, izložbama, glazbeno-dramskim radionicama i Obiteljskim igrama, napomenuo je gradonačelnik Dario Hrebak iznimno zadovoljan pozitivnim odjekom prošlogodišnjeg programa Bjelovarskog kulturnog ljeta.
 
Na repertoaru je i 14 koncerata za različite glazbene ukuse, od KUD-ova do urbane i jazz glazbe, a posebno mjesto u programu ima Jazzica Fest - ležeran, nasmijan, romantičan glazbeni festival pod zvijezdama koji će u svom drugom izdanju od 27. do 30. lipnja u središnjem gradskom parku ugostiti najatraktivnija imena domaće i regionalne jazz scene, otkriva umjetnički selektor festivala Tvrtko Hopek.
 
Čast da 27. lipnja otvori program Jazzica Festa 2019. pripala je Vedranu Ružiću koji će Bjelovarčane osvojiti intrigantnim “konceRtualnim" projektom “Libertin Project” s kojim se još jednom upušta u avanturu spajanja različitih sfera umjetnosti. Već sljedeću večer, 28. lipnja prepustit ćemo se zanimljivom fusionu jazza i rocka kojeg nam donosi Bruno Mičetić Quintet predstavljanjem albuma “Capturing the moment”, glazbenog materijala kojeg svaki ljubitelj jazza nipošto ne smije propustiti čuti. Jazzica Fest kulminirat će 29. lipnja uz vanserijsku energiju i ritam Vasil Hadžimanov Banda koji će ovom prigodom bjelovarskoj publici predstaviti repertoar hvaljenog posljednjeg albuma “Lines In Sand”, a program će zaokružiti virtuozni Matija Dedić i Zvjezdan Ružić, dva najnagrađivanija hrvatska jazz pijanista, koji će nas posljednji dan festivala povesti na dinamično glazbeno putovanje međuigrom dva klavira te njime 30. lipnja ispratiti ovogodišnje, drugo po redu izdanje Jazzica Festa.
 
Četiri vanserijska nastupa u četiri dana Jazzica Festa, u jedinstvenoj atmosferi ljetnih večeri glavnog gradskog parka, pozivnica su da nam se pridružite u otkrivanju svih draži Bjelovarskog kulturnog ljeta već ovog lipnja!
 
Organizacijom Bjelovarskog kulturnog ljeta, i samim time Jazzica Festa, Grad Bjelovar u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske nastoji tijekom ljeta ponuditi atraktivne sadržaje dostupne svima pa se tako program Jazzica Festa odvija u samom centru grada, na platou glazbenog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika, i besplatan je za sve ljubitelje glazbe. U slučaju kiše koncerti će se održati u Bjelovarskom kazalištu i Domu kulture Bjelovar.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.