Jedinstveni DunavArt Festival održat će se u Vukovaru, Kopačkom ritu i Erdutu i u Iloku

dunavart festival

Jedinstveni festival glazbe, enologije i gastronomije, DunavArt Festival, održat če se 28. lipnja u Vukovaru, 29. lipnja u Kopačkom ritu i Erdutu te 5. i 6. srpnja u Iloku. Vinarije koje su se proteklog vikenda pridružile Festivalu traminca u Iloku, s nestrpljenjem su iščekivale dodjelu nagrada za međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja, DunavArt.

Ovogodišnji ukupni šampion ocjenjivanja vina je Iločki podrumi Traminac izborna berba prosušenih bobica 2011. S osvojena 94,3 boda. zasluženo je osvojio Veliku zlatnu medalju i titulu šampiona ocjenjivanja!
Ostala zlatna vina Iločkih podruma su:
Graševina vrhunsko vino 2017 – 85,7 bodova – Zlatna medalja
Chardonnay vrhunsko vino 2018 – 87,0 bodova – Zlatna medalja
Traminac vrhunsko vino 2018 – 86,7 bodova – Zlatna medalja
Traminac Principovac 2015 – 88,0 bodova – Zlatna medalja
Međunarodnu komisiju za ocjenjivanje vina sačinjavali su domaći i eminentni licencirani ocjenjivači iz podunavskih zemalja, pod predsjedanjem prof. dr. Bernarda Kozine.
„U Iloku smo nastavili više tisućljeća staru tradiciju uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta s vinograda valovitim platoima zapadnih obronaka Fruške gore koji se spuštaju prema moćnom Dunavu. Posebnost terroira, sortimenta, ljudi, tehnologije i konstantno unapređivanje kvalitete kao glavne strateške odrednice u svim segmentima poslovanja Iločkih podruma, učinili su nas glavnim nositeljem razvoja Iloka kao vinske destinacije Srijemskog vinogorja, Hrvatskog Podunavlja i ovog dijela Europe i svijeta, o čemu svjedoče brojna priznanja osvojena na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima.”- izjavila je Karmela Tancabel, direktorica za marketing i izvoz, član Uprave.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.