Četvrto i do sad najveće izdanje High Grounds festivala u Varaždinskim Toplicama

PUT PRIRODE

High Grounds, festival koji se već četvrtu godinu, održava u prekrasnoj prirodi koja okružuje grad Varaždinske Toplice iz godine u godinu donosi sve kvalitetniji sadržaj namijenjen svima u „alternativnim sferama“ življenja.Programski usmjeren na sve generacije, High Grounds Festival pruža mnoštvo dnevnih aktivnosti ( predavanja, radionice, performansi, igraonica za djecu, rekreativni sadržaj, … ) i bogat noćni sadržaj ( nastup bandova i dj-a na dva stage-a ). U hladovini mistične šume, za one avanturističkog duha, osiguran je i prostor za besplatan kamping.

 Petak, 26. lipnja

Aktivnosti festivala započinju otvorenjem izložbe fotografija i crteža „Connecting with source“ nakon čega slijedi promocija knjige „Pank poduzetnici“ Roberta Posavca. Na glavnom stage-u očekujte psy-dub-reggae đir s izvođačima: Zagušljivi DimDaliborovo GranjeWaitapuOne DreadAnja G. & Dr. Obi, dok se na alternativnom stage-u mistične šume priprema Newcomers večer – odnosno nastup mladih nada dj-inga. Na istom mjestu također možete uživati u nastupima kvalitetnih inozemnih dj-eva gdje izdvajamo Nizozemca Henjo-a koji svoj techno zvuk obogaćuje live svirkom na sintisajzerima. Tu je i „domaći“ suport Philipp-a koji svoj doprinos elektronskoj sceni daje organizacijom party-a na međimurskom području pod nazivom „Eclectic Perception“.

Subota, 27. lipnja

Kao i svake godine, kroz dan pojedinac ima slobodnu volju prisustvovati na različitim radionicama, predavanjima i zanimljivim aktivnostima. Jutro započinjemo tjelovježbom odnosno radionicom joge koju će voditi Mirjana Bartolić i Bojana Rožmarić. Nakon tjelovježbe i zdravog doručka možete prošetati do Miline, prekrasne oaze kraj same rijeke Bednje gdje možete chillati u prekrasnoj prirodi ili pak zaigrati odbojku na pijesku. U 11:00 sati dečki iz kolektiva Airsoft Varaždinske Toplice održat će vam kratku prezentaciju aktivnosti koje provode, a svoje airsoft sposobnosti moći ćete testirati na poligonu koji se nalazi u neposrednoj blizini HG lokacije. U 12:00 sati počinjemo s kreativnim radionicama gde ćete moći naučiti neke nove vještine i provesti vrijeme na kreativan način. Ako volite ples i žongliranje onda je „Poi radionica“ aktivnost za vas! Radionica je pogodna za sve uzraste te je namijenjena početnicima, ali i onima koji već imaju prethodno znanje te ga žele osvježiti i nadopuniti uz voditeljicu Gabrijelu Brletić – Magmatikka. Kreativu i ples zatim zamjenjujemo edukacijom i zanimljivim predavanjem na temu gradnje prirodnim materijalima kojeg će održati Siniša Pocrnčić nakon kojeg se ponovno spajamo s izvorom kroz predavanje Borne Kezele. Na glavnom stage-u cijelo popodne Mikser pušta vinile, a kao uvod u večernji dio programa Ludens teatar izvest će predstavu „Ispod površine“. Kako će se noć bližiti, očekujte fantastičnu i neponovljivu plovidbu u dugu i raznovrsnu elektronsku poslasticu na dva stage-a. Stage u mističnoj šumi pali se već u popodnevnim satima, a kroz energičnu goa vožnju vode vas: Proxeeus (Fra), Masala (Jap), Yella (Srb), Perfect BlindOmnivoxDj EquinoxeKičma i Mrva. Na glavnom stage-u svoja dj umjeća dolaze nam pokazati: legenda domaće techno scene Petar Dundov, član „Ekstrakt“ kolektiva jedan i neponovljivi Labud, član „bRave“ kolektiva izvrsni i energični Ikonal, a za kvalitetan uvod porinut će se domaća nada Maci. Kao poslastica na kraju čeka vas after na Milini.

Nedjelja,28. lipnja

Ove godine High Grounds festival obogaćen je programski za još jedan dan koji je namijenjen za druženje i igranje s najmlađima.Nakon joge slijedi zafrkancija u „Ludim igrama“ koje će voditi ekipa iz organizacije 3FF festivala. Za kraj svi skupa zaprljat ćemo ruke u „Blatnjavoj radionici“, izrađivat ćemo cigle i graditi, a kroz cijeli proces vodit će nas Vinko Šarkanji.Tko je bio prošle godine, zna točnu energiju i doživljaj mjesta. Tu je naravno kao i svake godine besplatan kamp, stoga u svakom trenutku možete prileći pod krošnjama i opustiti svoju dušu i tijelo. Kroz tri dana na dva stage-a na livadi i šumi osjetiti ćete različite forme glazbe i umjetnosti koje svakako trebate doživjeti. High Grounds nam svake godine donosi nove spoznaje i predivne uspomene iz Varaždinskih Toplica.

Ostale informacije i novosti možete pogledati na:

http://www.highgrounds.net

https://www.facebook.com/high.grounds.festival/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.