Zona Stari grad - središte zabave gastro-užitaka i after partyja 21. Špancirfesta

Zona Stari grad - središte zabave gastro-užitaka i after partyja 21. Špancirfesta

Prošlogodišnji je Špancirfest svoju glavnu koncertnu pozornicu hrabro postavio u njedra varaždinskog Starog grada, između njegovih zapadnih zidina i bedema, a njezin je program potpuno otvorio, bez ikakvih ograničenja i ulaznica. Tako je Stari grad, uz bogati gastro, street-food, party i popratni program, postao središte zabave na Špancirfestu  najavljuju organizatori.

Tako će biti i u 21. izdanju najvećeg hrvatskog festivala od 23. kolovoza do 1. rujna Zona Stari grad donosi još bogatiji i raznovrsniji program za sve ukuse, kako glazbene, tako i gastronomske, a zakinut, gladan, žedan ili neutažene potrebe za zabavom neće ostati - nitko.

A Zona Stari grad donosi:
- Dvije glazbene pozornice
- Na glavnoj pozornici - velika imena: The Gipsy Kings by Baliardo, Rambo Amadeus, Goran Bare i Majke, Krankšvester, Vojko V, Silente, Elemental, Gustafi, Tony Cetinski, Dzambo Agusevi Orchestra
- Na maloj pozornici - warm up i after party program
- Više od 45 sati glazbenog programa
- 20 odličnih koncerata
- DJ gostovanja
- 10 street food lokacija
- 9 šankova
- 20 sati različitih urbanih radionica
- Slatku zonu
- Pivnicu
- Koktel bar
- Spirits bar
- Vinski kutak
- Prezentacije partnera
- Više od 1000 metara rasvjetnih tijela
- Vrhunsku produkciju

Špancirfest iz godine u godinu prerasta i u sve važnije foodie odredište, a street-food ponuda na Starome gradu svojom kvalitetom, raznolikošću i originalnošću privlači sve više posjetitelja. U 2019. će ta hedonistička oaza biti još zanimljivija i bogatija, a okusi i mirisi transportirat će vas, ovisno o tome što naručujete, na sve kontinente i u različite kulture. Bit će tu svega - od tradicionalnih i moderniziranih svima poznatih street-food specijaliteta, preko genijalnih burgera, popularnog sushija, do vege, veganskih i fusion zalogaja - u deset festivalskih dana posjetitelji će moći istražiti sve.

LOOP Glazbenu klinika - Nova lokacija, Masterclass radionice, Koncerti na Korzu, Afterparty na Slobodi
Špancirfest u suradnji s LOOP Glazbenom agencijom već treću godinu zaredom donosi LOOP Glazbenu kliniku, zanimljiv, bogat, popularan i iznimno kreativan festivalski program posvećen upoznavanju glazbenih instrumenata te učenju odnosno usavršavanju glazbenih vještina, bez obzira na dob i umješnost polaznika odnosno njihov glazbeni ukus. Kako je glazba jedan od simbola Varaždina i Špancirfesta, ne čudi da je LOOP Glazbena klinika svoj prirodni dom pronašla kao dio službenog programa najvećeg i najzabavnijeg hrvatskog festivala, a uspjeh proteklih dvaju izdanja potaknuo je mnoge novosti u ovogodišnjem programu.

Prije svega, Glazbena će se klinika ove godine nalaziti na novoj lokaciji - u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici gdje će u deset festivalskih dana biti održano cijelo bogatstvo događanja, radionica i drugih sglazbom i sviranjem povezanih aktivnosti. Svih deset dana Špancirfesta posjetitelji će tako moći razgledati zanimljivu izložbu glazbenih instrumenata, upoznati se s njima i saznati nešto novo, dobiti savjet ili ih čak i isprobati. Glazbene radionice ove će godine biti još brojnije i zanimljivije te su podijeljene u dva bloka, ovisno o ciljanoj publici. Djeca, početnici i svi koji se tako osjećaju moći će svih deset dana Špancirfesta, od 10 do 16 sati, upoznati osnove gitare, bubnjeva, klavira i klavijatura dok je za one iskusnije, vještije i ozbiljnije namijenjen niz večernjih Masterclass radionica. Masterclass radionice voditi će eminentni glazbenici

Na Korzu će, kao rezultat suradnje Špancirfesta i LOOP Glazbene agencije tako 25. kolovoza nastupiti Ivana Galić s gospel programom Black music, 26. kolovoza jedan od najboljih hrvatskih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji hrvatski jazz skladatelj novije generacije - Elvis Stanić s Jed Becker′s Group. Dan poslije, 27.8. zvuk Afrike donijet će senegalski glazbenik Commi Balde & Kaira Kela band, a posljednjeg dana Špancirfesta, 1. rujna glavni varaždinski trg će rasplesati Ricardo Luque.: Dino Jelusić, Ivana Galić, Elvis Stanić,Nenad Resnik, Tomislav Franjo Šušak, Kristian Terzić, Ricardo Luque, Zamba i drugi. Oni će polaznicima približiti razne stilove sviranja i glazbenog izražavanja, prenijeti svoje studijsko, koncertno i životno glazbeničko iskustvo. Uz to, na potpuno opremeljenoj pozornici ispred Varaždinske kuće polaznici radionica, njihovi mentori, ali i svi prolaznici koji se na to ohrabre, imat će priliku zasvirati i pokazati svoje, možda i dobro skrivene, glazbene talente. Instrumente i svu potrebnu opremu za ulične svirke osigurat će LOOP Glazbena agencija, potpuno besplatno. Masterclass mentori neće na Špancirfestu biti samo u funkciji edukatora, oni će, kao još jedna novost, održati i niz koncerata na festivalskoj pozornici na glavnom varaždinskom trgu, popularnom Korzu, a neki od njih bit će aktivni i u još jednoj novosti LOOP glazbene klinike - afterparty programu koji će se održavati na poznatoj klupskoj lokaciji Centra Sloboda.

Svi programi LOOP Glazbene klinike su besplatni!

Špancirfest i ove godine vrata svojeg službenog glazbenog programa širom otvara mladim i neafirmiranim glazbenicima, ali izvođačima svih drugih vrsta i oblika. Radi se o natječaju “Postani heroj ulica Špancirfesta” kojim se popunjava program na ulici - najboljoj, naizravnijoj i najiskrenijoj festivalskoj pozornici. Stoga ako svirate, pjevate, plešete, glumite, žonglirate (ili nešto šesto) evo što trebate napraviti:
 Pročitajte pravila
Snimite se ili pripremite najbolju snimku vašeg nastupa ili točke
Najkasnije do ponoći 25. lipnja 2019. uploadajte snimku ili zalijepite link na
http://bit.ly/Herojulica
 Proširite glas svima da ste to učinili jer...
...od 26. lipnja do 10. srpnja trajat će glasovanje, a vama je cilj skupiti što veći broj glasova
 Špancirfest će potom, uzimajući u obzir i broj glasova, ali i kvalitetu tj. kreativnost prijavljene
izvedbe, odabrati ovogodišnje Heroje ulica

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.