Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa Sv. Juraj HRM pobjednici 59. Splitskog festivala

Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa Sv. Juraj HRM pobjednici 59. Splitskog festivala

Apsolutni pobjednici 59. izdanja Splitskog festivala su Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa Sv. Juraj HRM koji su za pjesmu "Kuća naše pisme" dobili prvu nagradu Ocjenjivačkog stručnog suda i prvu nagradu publike.

Nakon izvrsne prve večeri i koncertom Petra Graše kao i druge, emotivne večeri posvećene legendi Mati Miši Kovaču, u sinoć održanoj trećoj i finalnoj večeri 59. Splitskog festivala zahtjevna splitska  gromoglasnim aplauzima pozdravila je apsolutne pobjednike Gorana Karana, Tedija  Spalata i klapu Sveti Juraj HRM-a osvajače  prve nagrade stručnog ocjenjivačkog suda, Zlatnog vala, kao i prvu nagradu publike, Zlatni galeb, za njihovu pjesmu 'Kuća naše pisme'.

'Prvo Tedi tebi fala, fala i momcima iz HRM-a, osobito mi je drago šta smo svi skupa imali priliku pivati sinoć Miši. Prokurative su kuća naše pisme i jedino smo je odavde mogli otpivat, fala na svemu...', zahvalio se Gorana Karan nakon primanja nagrada. 

Srebrni val stručnog suda kao drugoplasirane je nagradio duet Alke Vuice i Nene Belana 'Vrijeme za nas', a srebrni galeb ili druga nagrada publike pripala je klapi Rišpet i pjesmi 'Ja samo za te živim'.

Treća nagrada suda pripala je pjesmi 'Na kušinu dite plače' koju je izveo Ibrica Jusić, dok je publika nagradila Miju Dimšić i Marka Tolju za njihov duet 'Sva blaga ovog svijeta'. FACEBOOK. ZAMP je dodijelio nagradu za najizvođeniju pjesmu s lanjskog Splitskog festivala, koja je pripala Giulianu za skladbu 'Sedam dana tjedno', a za poseban doprinos hrvatskoj glazbi i kulturi nagrada je posthumno otišla Đeli Jusiću, a primio ju je njegov sin Đelo: 'Otac je volio Split i bio bi izuzetno ponosan na ovu nagradu!', rekao je Đelo jr.. Festival je nagradio i najbolji styling, i to onaj Ivane Kovač, čija je pjesma 'Ti' odnijela nagradu ocjenjivačkog suda novinara. 

Najboljim debitantom proglašen je Marko Kutlić, koji je pjevao 'Samo ljubav', a nagradu za najbolji aranžman osvojila je pjesma 'Sad je dosta' Ivana Popeskića, u izvođenju Ive Perkušića.

Nagradu za najbolje stihove primili su Zoran Šerbedžija i Alka Vuica za pjesmu 'Vrijeme za nas', dok je nagradu za najbolju interpretaciju osvojila Antonija Doria za pjesmu 'Voli me kakvu me znaš'. Emotivno dirnuta, primajući nagradu Antoniji su od sreće  potekle suze. 

Foto: Milan Šabić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.