Osmi put zaredom Rajska plaža u Loparu se na jedan dan pretvara u Copacabanu

Osmi put zaredom Rajska plaža u Loparu se na jedan dan pretvara u Copacabanu

Vrući latino ritmovi i stotine kostimiranih plesača i glazbenika i ove godine stižu u Lopar gdje se održava osmi Samba Paradise Festival, zabavni plesno-scenski događaj na otvorenom koji na jedan dan u Hrvatsku donosi atmosferu brazilske Copacabane. Tako će u četvrtak, 18. srpnja desetak kostimiranih plesnih i glazbenih skupina zabavljati tisuće turista latino ritmovima.

Samba Paradise Festival postao je loparska tradicija otkako je održan prvi puta 2002. godine, a proteklih je godina privukao plesačice iz Brazila, Kube, Dominikanske Republike, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Italije, Hrvatske, BiH i Slovenije.

“Drago nam je da možemo gostima ponuditi ovako jedinstven program. Turisti ne moraju putovati do Brazila, dovoljno je da dođu u Lopar i vidjet će Copacabanu u malom. Imamo pregršt prekrasnih pješčanih plaža, a ovim festivalom želimo usmjeriti promociju upravo na njih. Svake godine festival je sve bolji, a od ove očekujemo još i više” – istaknuo je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

Festival počinje šetnjom u povorci loparskim šetalištem, a putem kroz grad do Rajske plaže plesačice, capoeiristi, plesačice s vatrom, maskote i brojni drugi zabavljači animiraju turiste i lokalno stanovništvo. Latino zabava nastavlja se na pozornici na plaži sa službenim programom i scenskim koreografijama, a luda atmosfera i uzbudljiva glazba sigurno će sve posjetitelje rasplesati do kasno u noć.

Ugostitelji su se pobrinuli da ponuda hrane i pića ne bude samo obilna, već i tematska. Turisti mogu očekivati ljetne koktele, finger food te razne delicije koje okusom i izgledom pridonose brazilskoj atmosferi.

Lopar ima 22 pješčane plaže, a upravo je Rajska plaža duga 1,5 kilometar, po izboru CNN-a 2013. godine uvrštena među sto najljepših plaža na svijetu. Upravo je ova pješčana plaža savršeno mjesto da svi posjetitelji dožive dašak izvornog brazilskog plesa, sambe.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.