Plenković u Dubrovniku: Dubrovačke ljetne igre od iznimnog su značaja za hrvatsku kulturu

Premijer među publikom na predstavi "Hamlet" u Dubrovniku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio je u subotu navečer, nakon premijere tragedije „Hamlet” Williama Shakespearea na tvrđavi Lovrijenac,  program 70. Dubrovačkih ljetnih igara i izrazio zadovoljstvo dometom festivala koji je od iznimnog značaja za hrvatsku kulturu i turizam.
Plenković je premijeru ocijenio jako dobrom, dodavši da mu se čini nešto drukčijom izvedbom od nekih koje je prijašnjih godina imao priliku pogledati na Igrama.“Čestitam redatelju Paolu Magelliju i čitavoj glumačkoj ekipi, posebno Franu Maškoviću kao prvom Dubrovčaninu Hamletu, koji je bio sjajan. Bilo je vrlo dinamično s dobrom dramaturgijom. U hipu su prošla dva i pol sata“, rekao je Plenković.
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek nije krila zadovoljstvo što se na 70. obljetničkim Igrama ‘Hamlet’ baš na velika vrata vratio na Lovrjenac i u Dubrovniku.“Sjećam se mnogih ‘Hamleta’ u prostoru Lovrjenca, a ovaj me se zbilja dojmio jer je iznimno relevantan“, zaključila je Obuljen Koržinek.Premijera tragedije “Hamlet” Williama Shakespearea, u režiji Paola Magellija i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, održana je u subotu navečer na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac kao središnji događaj 70. Dubrovačkih ljetnih igara.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.