Tjedan odličnih filmova na Poreč Open Air Festival

Tjedan odličnih filmova na Poreč Open Air Festival

Ovogodišnje izdanje Poreč Open Air Festivala iz dana u dan posjetiteljima donosi zanimljiv sadržaj, a ovaj će tjedan u njemu posebno uživati ljubitelji filmova. U sklopu programa Open Air Cinema koji se održava na jednoj od dvije lokacije, u prekrasnom ambijentu vrta Ville Polesini ili na livadi kraj Lungomare, na repertoaru su velike filmske uspješnice koje će se prikazivati svaku večer s početkom u 21 sat, odnosno u sumrak kako bi užitak gledanja bio potpun.

Posjetitelji će već večeras moći uživati u napetom trileru Teška vremena u motelu El Royale kojeg su, iako je izašao tek prošle godine, kritičari proglasili kultnim. Utorak je dan za najpoznatiju ribicu i njezine avanture u animiranom filmu Potraga za Dorom. Program za mališane, ali i odrasle koji uživaju u animiranim komedijama nastavlja se i u srijedu projekcijom još jednog crtanog filma Ringe, ringe, raja. Ovaj put najmlađi neće zaroniti pod more, već će se vinuti u nebesa u pratnji gusana Penga i zabavnih pačića. U četvrtak je na rasporedu Noć igre, uzbudljiv i napeti triler sa nesvakidašnjim komičnim elementima, dok je petak ponovno rezerviran za još jednu ptičju pustolovinu, i to onu Vrapčića Richarda.

Na filmsko platno u subotu stiže crtić Stopalići koji donosi priču o pustolovinama dječaka kojeg pronađe skupina veselih jetija. Tjedan završava raspjevanim tonom kada će u romantičnoj atmosferi vrta Ville Polesini gosti moći pogledati Bohemian Rhapsody, biografski film o životu Freddieja Mercuryja i legendarnoj grupi Queen.

No, Poreč Open Air Festival više je od dobrih filmova pod zvjezdanim nebom pa je tako ponedjeljak već tradicionalno rezerviran i za Circus in the City gdje na Rivi u 21 sat posjetitelje očekuje pravi cirkus, plesači na svili, akrobati i žongleri. Utorak je u znaku Beats & Bites romantičnog piknika, kada gosti već od 19 sati u Villi Polesini mogu uživati u posebnoj večernjoj atmosferi i prikladnoj gastronomskoj ponudi uz live nastup benda The A!, a dobra glazba nastavlja se i u srijedu u sklopu Jazz in Lap by POUP koji redovito u Poreč, u Caffe bar Lapidarium dovodi vrhunske jazz glazbenike.

Osim što će djeca svoje omiljene likove gledati na platnu, moći će ih i upoznati na Balu princeza koji se održava četvrtkom od 20 sati na otoku Sveti Nikola, gdje će ih čekati zabavne zone kao što su dress up, hocus pocus, foto i slatki kutak te plesna radionica, mala škola mačevanja i modeliranje balona.

Petkom Gradska vijećnica od 21:30 dobiva poseban sjaj uz 3D Video Mapping koji je za sve posjetitelje priredio jedinstveni vizualni spektakl svjetla i boja, a kraj tjedna obilježit će još jedno izdanje interaktivnog Istra Inspirita koji na otok Sveti Nikola svake nedjelje od 20:30 donosi priču o istarskim divovima, gusarima, morskim sirenama, vilama i vilenjacima te nestašnim patuljcima Macmalićima.

Poreč Open Air Festival traje do 14. rujna, a program i sve druge informacije i novosti mogu se pronaći na www.porecopenair.com te na društvenim mrežama festivala Facebooku i Instagramu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.