River Jazz Fest danas isplovljava u svoju šestu avanturu

River Jazz Fest danas isplovljava u svoju šestu avanturu

 
Danas, 23. kolovoza u 21 sat River Jazz Fest “isplovljava” u svoju šestu avanturu u kojoj će povezati Dravu, Savu i Dunav na najljepši mogući način - glazbom. Devet dana jedinstvene atmosfere River Jazz Festa sjajna su prilika posjetiteljima da otkriju sve draži kulture i tradicije međurječja na samom istoku Lijepe naše kroz svima dostupan, besplatan program bogat glazbenim događanjima i kreativnim radionicama čija je misija očuvanje, prezentacija i interpretacija lokalnog identiteta, povijesti i umjetnosti
 
I ove godine River Jazz Fest svoje putovanje započinje u Županji dvodnevnim glazbenim programom, 23. i 24. kolovoza, na staroj lokaciji Gradskog Parka. Otvorenje festivala donosi osvježavajuću fuziju neo soula, funka, urbanog zvuka devedesetih i modernih, groovy improvizacija koje će publici servirati kvartet u potpunosti obuzet glazbom, zagrebački Soul Stash, a program prvog dana festivala kulminirat će nastupom svjetski priznatog instrumentalnog dua Hojsak & Novosel, koji međuigrom tambure i kontrabasa na jedinstven način promiče hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. Sljedeću večer program se nastavlja uz Pavle Jovanović Kvartet i autorski opus izuzetno talentiranog gitarista i kompozitora te Atma Mundi Ensemble, projekt renomiranog riječkog multiinstrumentalista Zorana Majstorovića koji donosi čaroban spoj modernog jazza i motiva inspiriranih tradicionalnom glazbom iz raznih dijelova svijeta, odsviran na autohtonim žičanim instrumentima poput arapske lutnje, saza i ukulelea. Da se glazbene večeri nastave u rasplesanom tonu funka i jazza pobrinut će se DJ Umbo.

"Kao organizatori, sretni smo što se u Hrvatskoj iz godine u godinu pojavljuju sjajni mladi glazbenici koji su autori i stvaraju divnu glazbu. Naša uloga je pružiti prostor autorima da promoviraju vlastitu glazbu i to će nam ostati jedna od osnovnih motiva za nadolazeće godine!" otkriva nam organizator festivala, Dane Peršić.

Kao svojevrsni odmor od dinamičnog vikend programa, uz vinska i gourmet iskustva koja može ponuditi samo Slavonija, u popratnom dijelu festivala, od 25. do 29. kolovoza u Gradskoj knjižnici u Županji, Davidovoj vodenici u Osijeku i Muzeju vučedolske kulture posjetitelji mogu iskusiti identitet, povijest i kulturu ovih krajeva kroz radionice tradicijskih instrumenata, glazbene radionice za djecu, prezentacije i tribine.

 Devet dana jedinstvene atmosfere River Jazz Festa sjajna su prilika da otkrijete sve draži kulture i tradicije međurječja na samom istoku Lijepe naše. Pridružite nam se od 23. do 31. kolovoza na 6. izdanju festivala koji plovi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.