GMV otvoren za pojedinačni posjet, a otvorenje izložbe N. Cvijanovića bit će bez publike

stari grad varaždin

Radi sigurnosti posjetitelja i muzejskog osoblja, donose se Upute o radu Gradskog muzeja Varaždin tijekom epidemije koronavirusa koje se primjenjuju do daljnjega. Razgled izložbenih postava:

lzložbeni postavi otvoreni su prema redovitom rasporedu;U razgled se primaju pojedinačini posjetitelji i manje grupe (do 30 osoba). Ako u grupi ima više od 30 osoba, grupa se prema broju osoba dijeli na manje; svaka sljedeća ulazi u razgled postava najmanje 15 minuta iza prethodne. U izložbenom postavu u Starom gradu istovremeno može biti najviše 100 osoba, u palači Herzer i na katu palače Sermage 50 osoba, a u izložbenom salonu u palači Sermage 20 osoba; molimo, stoga, za strpljenje ako čekate na ulazak.

 Vodstva kroz izložbene postave se ne omogućavaju, odnosno i za grupne i za pojedinačne posjete podrazumijeva se isključivo samostalno razgledavanje. 

Razgled izložbenih postava izvan radnog vremena se ne omogućava. Javna događanja (Srijeda u Muzeju, edukacijske radionice, svi ostali programi) otkazuju se ili odgađaju. Najavljene izložbe bit će postavljene za razgled bez službenog otvorenja, odnosno bez nazočnosti publike. lnformacije o terminima održavanja objavljivat će se na službenim internetskim stranicama www.gmv.hr S obzirom na situaciju, moguće su izmjene navedenih uputa i u tom smislu molimo da se pridržavate trenutačnih uputa muzejskog osoblja, Gradski muzej Varaždin redovito prati upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, prema kojima će prilagođavati i svoj radni režim. Sve informacije dostupne su i na našim službenim stranicama www.gmv.hr; upite možete poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Zahvaljujemo na razumijevanju. u potpisu - Ivan Mesek, ravnatelj.

Nemanja Cvijanović - samostalna izložba, od 18. ožujka

Nemanja Cvijanović, samostalna izložba, bit će otvorena u GMV-u Palača Sermage, Trg M. Stančića 3 / i Galeriji Zlati ajngel, Gajeva 15, od 18. ožujka do 5. travnja. Izložba je jedan od tri ovogodišnja programa u suradnji Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel, za koje je potporu osiguralo i Ministarstvo kulture RH.   

I ove godine Gradski muzej Varaždin u suorganizaciji s Galerijom Zlati ajngel ostvarit će tri zajednička izložbena programa, kojima je poveznica predstavljanje suvremene likovne scene grada Rijeke, Europske prijestolnice kulture u 2020. Odabir autora i koncept izložbi potpisuje Marijan Špoljar, a prvi od trojice riječkih umjetnika u ovoj izložbenoj suradnji je Nemanja Cvijanović, čija izložba je postavljena za razgled od 18. ožujka do 5. travnja ove godine.    

 Nemanja Cvijanović (r. 1972., Rijeka) diplomirao je slikarstvo 1998. na Accademia di Belle Arti (Akademija lijepih umjetnosti) u Veneciji. Poslijediplomski studij Projektiranja i produkcije vizualnih umjetnosti završio je 2010. pri Facolta di Arte e Design (Fakultet za dizajn i umjetnost) u Veneciji. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, HDLU-a Rijeke i HDLU-a. Profesionalno surađuje s talijanskom galerijom T293 iz Napulja. Iza njega je i predavačko iskustvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Akademiji lijepih umjetnosti u Veneciji. Koordinator je programa Kuhinja različitosti, jednog od sadržaja u sklopu manifestacije RIJEKA 2020. – Europska prijestolnica kulture. Organizatori cjelogodišnjih događanja predstavljaju ga riječima: „… međunarodni vizualni umjetnik i dugogodišnji samostalac, ali i predsjednik Samoupravne interesne zajednice i voditelj Galerije SIZ. U svojim se radovima bavi propitivanjem društveno-političkih tema, uspostavljajući veze s događajima iz nedavne prošlosti, fasciniran fenomenom kolektivne memorije. Progovara naglašavajući poziciju odgovornosti i osviještenosti prema anomalijama suvremenog društva, pri čemu promatrače uvodi u intrigantan odnos prema memoriji, promjenama vrijednosnih sistema, propagandi, konzumerizmu i masovnim medijima.“    Izložba se može razgledati u radno vrijeme organizatora:

Galerija Zlati ajngel: utorak – petak od 18 do 20 sati, subota i nedjelja od 10 do 12 sati. Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno:    

GMV Palača Sermage: utorak – petak od 9 do 17 sati, subota i nedjelja od 9 do 13 sati. Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno.

 

INFORMACIJE:   

Gradski muzej Varaždin    

Šetalište J. J. Strossmayera 3, tel. 042 658 754, 6587 750, faks: 042 658 755, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.    

Ravnatelj: mr. Ivan Mesek, tel. 042 658 751, 099 2178 670.

www.gmv.hr    www.facebook.com/GMVarazdin    

 

 Galerija Zlati ajngel

Gajeva 15, voditelj Darko Sačić, tel. 042 212 702, 098 379 130.    

www.ajngel.hr    

 

VAŽNO! MOLIMO DA PRATITE PREPORUKE NACIONALNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE O POSTUPANJU NA JAVNIM SKUPOVIMA TIJEKOM EPIDEMIJE KORONAVIRUSA.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.