GMV vas poziva na virtualnu izložbu pod naslovom "NAJ u Gradskome muzeju Varaždin"

naj naj

GMV u prigodi nove virtualne izložbe pod naslovom "NAJ u Gradskome muzeju Varaždin" svojoj publici poručuje:

Poštovani posjetitelji!

Nakon što je na Facebook stranicama Gradskog muzeja Varaždin, pod geslom "Fizički zatvoreni, virtualno dostupni", objavljena prva virtualna izložba s temom o tome kako su se Varaždinci u prošlosti nosili s kriznim situacijama i bolestima, serijal nastavljamo novom izložbom pod nazivom "NAJ u Gradskome muzeju Varaždin". Riječ je o odabranim predmetima s istoimene izložbe koja je tijekom prosinca 2009. i siječnja 2010. godine bila postavljena u palači Herzer GMV-a. Autori kataloških jedinica bili su Ljerka Albus, Mirjana Dučakijević, Magdalena Lončarić, Marina Šimek, Spomenka Težak i Miroslav Klemm, ujedno i voditelj stručnog muzejskog tima na projektu, a autori fotografija Branimir Šimek i Andrej Švoger. Izlošci su uvršteni po načelu predmetka "naj", pa su se među njima našli oni koji su u fundusu najmanji, najstariji, "najstrašniji" itd., što je rezultiralo "najposebnijom" izložbom dotad priređenom u Gradskome muzeju Varaždin.
U idućim danima objavljivat ćemo izbor predmeta s navedene izložbe i vjerujemo da će i vama, sada u virtualnoj inačici, biti zanimljiva kao što je to bila i brojnim posjetiteljima koji su je u Muzeju, "na licu mjesta", razgledali prije desetak godina. Predmete je odabrala Spomenka Težak, muzejska savjetnica u GMV-u. 
Izložbeni prostori zbog trenutačnih okolnosti zatvoreni su radi vaše i naše sigurnosti, ali nadamo se skorom susretu u Muzeju; do tada - ostanite doma!!, i pratite nas i dalje na našim web i Facebook stranicama!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.