Izložbe: Danijel Kovač „Humorecue“

Izložbe: Danijel Kovač „Humorecue“

Izložba radova Danijela Kovača  "HUMORESCUE"  otvara  se u petak 16. 4. 2021. u 16 sati  u Kulturnom informativnom centru u  GALERIJi NA KATU u Preradovićevoj 5   u Zagrebu

"Izvrtanje perspektive i iznalaženje reda u njenoj  transfiguraciji  volumena prisutno je u njegovu radu od samoga početka. Poput nekog argonauta prostora Kovač kipari i traga za idealnim načinom prijenosa forme iz jedne dimenzije u drugu, te tim putovanjem i svojevrsnim obračunom s dimenzijama i volumenom, pokušava naći i svoju duhovnu i na koncu retoričku postavku sustava svog estetskog i na koncu životnog diskursa" – navodi među ostalim u predgovori izložbi Emil Matešić.

Daniel Kovač na umjetničku scenu izlazi početkom ’90-tih godina prošlog stoljeća skulpturama i instalacijama koje propituju i nalaze nadahnuće u istraživanju odnosa perspektiva i prostornih dimenzija. Radi u apstraktnom jeziku bez ograničenja unutar formi često nadopunjujući elementarni izraz skulpture kao tijela u prostoru s raznim drugim formama.

Izložba se može pogledati do 1.5. 2021.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.