Izložba: Ratne fotografije i umjetničkih radova 149. brigade HV Trešnjevka

Izložba: Ratne fotografije i umjetničkih radova 149. brigade HV Trešnjevka

Izložba ratne fotografije i umjetničkih radova 149. brigade HV Trešnjevka i prijatelja u povodu 30 godina osnutka otvara se  subotu, 8. svibnja 2021. s početkom u 18 sati u Društvenom domu Prečko u Zagrebu.

Izlagači su: Marin Marinić, akademski kipar, Tanja Horvat i suradnici, koordinator umjetnina i Igor Podhraški, amaterski slikar Organizator izložbe je Udruga branitelja Domovinskog rata TRES 91.

Mnogi ratni događaji uspjeli su se zabilježiti fotografijama sudionika i kasnije u tekstovima opisati po sjećanjima sudionika  Domovinskog rata. Ratna fotografija koja je  predstavljena na panoima Doma kulture Prečko, pokazuje samo trenutke zatišja, zajedničkih fotografija trenutaka prijateljstva, odmora a trenuci stradanja, žrtava i boli  ostaju zauvijek u sjećanju osoba koje su to proživjele.
Izložba je popraćena i djelićima iz sadašnjeg života, umjetnošću, apstrakcijama, i drugim segmentima života u fotografiji, slikama i kipovima. Prijateljstva su se pretvorila u kumstva, a slobodno vrijeme u smijeh i radost, planinarenjem i ostalim aktivnostima, jer život se ipak ne živi iz publike, on živi u srcu te Trešnjevačke republike.

Izložbu se  može pogledati od 8. do 22. svibnja 2021. u Društvenom domu Prečko.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.