U Opatiji se do listopada može razgledati izložba “Picasso i Miro- prijateljstvo, sloboda”

U Opatiji se do listopada može razgledati izložba “Picasso i Miro- prijateljstvo, sloboda”

Više od 100 originalnih litografija, bakroreza, drvoreza, gravura i akvatinta iz privatnih kolekcija izloženo je na izložbi pod nazivom “Picasso i Miro-prijateljstvo, sloboda”, koja se u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji može se razgledati od 2. lipnja do 10. listopada. Predstavljeni su radovi iz Picassovu serija “Eluardova mapa”, “Flora i fauna s Antibesa” i “Dupla flauta”, uz njegove brojne individualne bravure, kao i istaknuta djela Joana Miroa. Nije ni potrebno naglašavati da će ova “izložba svih izložbi”, kako je mnogi s razlogom nazivaju, itekako pojačati  opatijsku turističku ponudu i dati još veći značaj ovom hrvatskom turističkom biseru.

Kako bi djela Picassa i Miroa bila što bolje predstavljena,  Umjetnički paviljon “Juraj Šporer” preuređen je i prilagođen ovoj manifestaciji svjetskog formata, pa su u “crveni kutak” smještena djela Miroa, a u žutom i bijelom dijelu Paviljona smještena su Picassova djela. Pripreme za ovu atraktivnu izložbu trajale su 

osam mjeseci. Cijena ulaznica je 100 kuna, a do 13. lipnja Opatijci ju, uz predočenje osobne iskaznice, mogu razgledati uz 50 postotni popust.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.