Predsjednik Republike obišao izložbu „Kopač“ u Meštrovićevom paviljonu

Predsjednik Republike obišao izložbu „Kopač“ u Meštrovićevom paviljonu

Predsjednik Republike Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović obišao je danas izložbu „Kopač“ u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu. 

Uz stručno vodstvo kustosice  izložbe Anite Ruso Brečić predsjednik Milanović razgledao je izbor najboljih Kopačevih slikarskih, kiparskih i poetskih ostvarenja iz privatnih kolekcija i muzejskih institucija koje će u Meštrovićevom paviljonu biti izložene do kraja ožujka. Izložba „Kopač“ projekt je od nacionalne važnosti kojim se revalorizira lik i djelo Slavka Kopača, umjetnika koji pripada vrhunskim dometima domaće i svjetske poslijeratne umjetničke scene 20. stoljeća. 

Izložba u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), Art Rencontre i Cloverfielda daje uvid u umjetničko djelovanje i život Slavka Kopača u rodnim Vinkovcima, Zagrebu, Mostaru, Firenci i Parizu, u kojem je Kopač proveo 50 godina svog života.  

Osim kustosice izložbe Anite Ruso Brečić predsjedniku Milanoviću pri obilasku izložbe pridružili su se i dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Tomislav Buntak, ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Ivana Andabaka i predsjednica udruge ArtRencontre, suorganizatora izložbe „Kopač“ Tamara Floričić.  

Uz predsjednika Milanovića i gospođu Sanju Musić Milanović bio je posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.