Promocija kataloga uz izložbu "Žene nose svijet" 23. studenoga, nastavak je uzbudljivih događanja u dvorcu Trakošćan

Promocija kataloga uz izložbu "Žene nose svijet" 23. studenoga, nastavak je uzbudljivih događanja u dvorcu Trakošćan

Dvor Trakošćan nakon nedavno otvorene izložbe svjetske fotografkinje Lekhe Singh, poziva na promociju kataloga izložbe “Žene nose svijet” koja će se održati u četvrtak, 23. studenog u 17 sati u galeriji Dvora Trakošćan.

Katalog je dio izložbenog projekta „Žene nose svijet“ koji je inspiriran fotografijama američke umjetnice Lekhe Singh, a Dvor Trakošćan, Muzej za umjetnost i obrt te Etnografski muzej Zagreb također su pridonijeli projektu povijesnim fotografijama iz vlastitih fundusa.
Katalog je pisan hrvatskim i engleskim jezikom, a autorice tekstova su dr. sc. Goranka Horjan, Lekha Singh i Andreja Srednoselec.

Novo vodstvo muzeja time nastavlja uspješno započeti niz zanimljivih događanja u i oko dvorca Trakošćan pa tako treba podsjetiti i na nedavna događanja koja su kao i izložba polučila ogroman uspjeh i privukla mnoštvo posjetitelja.
Posebno zabavno bilo je na Halloween vikendu, pa da se ukratko prisjetimo.

The Dark Storyteller, Družba Vitezova Zlatnog Kaleža, glazbeni sastav Melun, Lidija Gašpar i putujuće kazalište Ioculatori sjajno su zabavili publiku za nedavnog Hallowenna u dvorcu Trakošćan.
Nakon izvrsno posjećene večeri uz Halloween u kojoj su u posjetitelji mogli kroz vođeni obilazak upoznali „Tamnu stranu dvorca“, otkriti njegove tajne prostorije i nepoznate detalje vezane uz obitelj Drašković, a zatim kroz priču Klotilde Drašković koja je preminula upravo na Noć vještica upoznati intrigantne priče o tamnicama, kaznama, zmajevima i ostalim tamnim, mističnim stranama dvorca kroz povijest. Večer dobre zabave nastavljena je uz Kristijana Petrovića i program The Dark Storyteller koji je posjetitelje oduševio s pričom „Samhain“ o najzlokobnijoj noći u godini i porijeklu Halloweena te pričom zašto je osvojio svijet.
Družba Vitezova Zlatnog Kaleža izvela je „Suđenje copernici“ uz izvedbe scena mačevanja i uhićenja u središtu sudskog procesa bio je čarobni napitak magičnih svojstava kojemu je osnova craft gin Kajlander – trofejni zagorski gin.
Uz mjesečinom obasjanu noć Halloween party i magičnu plesnu glazbu sastava Melun nudio se izbor finger food-a i pića.
Sljedeći je dan već u 11 sati – upriličen dnevni obilazak s upoznavanjem „Tamne strane dvorca“, kako bi posjetitelji na dnevnom svjetlu otkrili njegove tajne prostorije i nepoznate detalje vezane uz obitelj Drašković. Klotilda je pričala intrigantne priče o tamnicama, kaznama, zmajevima i ostalim tamnim, mističnim stranama dvorca kroz povijest.
A potom je slijedila lutkarska predstava „Črna kraljica“ u izvedbi srednjovjekovnog putujućeg kazališta kao podsjetnik na okrutnu kraljicu Barbaru Celjsku koja želi zadržati mladost pod svaku cijenu.
Sudjelovanje u igri srednjovjekovnog suđenja bez obzira na ulogu koju se moglo odabrati - ulogu tužitelja, branitelja ili krvnika i tako sami utjecati na ishod suđenja - bilo je nezaboravna avantura fiktivnog putovanja u prošlost koja je oduševljene posjetitelje uspjela zabaviti i nasmijati.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.