GMV: U sklopu Srijede u Muzeju, 30. siječnja, u palači Herzer predavanje pod nazivom Varaždin i obitelj Krajanski

pijanistica

GMV: U sklopu Srijede u Muzeju, 30. siječnja, u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10) održava se predavanje pod nazivom Varaždin i obitelj Krajanski.  Predavanje je posvećeno djelovanju članova te židovske obitelji u Varaždinu od 1883. do 1941. godine i njihovu iznimnom doprinosu u hrvatskoj i europskoj farmakološkoj znanosti i glazbenoj umjetnosti, kao i dobrotvornom radu u raznim klubovima, udrugama i humanitarnim organizacijama.

Neki od pripadnika obitelji Krajanski svojim su znanstveno-istraživačkim radom dali i značajan stručni napredak u farmakologiji te time ujedno doprinijeli i razvoju Varaždina u razdoblju između dvaju svjetskih ratova. Eva Akerman rođena Krajanski jedina je članica iz te znamenite obitelji i jedna od rijetkih osoba iz židovske zajednice u Varaždinu koja je preživjela holokaust. 

Predavanje je pripremila Štefica Pokorny, prof. savjetnik na Gospodarskoj školi u Varaždinu. Program se priređuje uz Dan sjećanja na holokaust, a počinje u 19 sati. Ulaz je besplatan.. Oorganizatori su Društvo povjesničara grada Varaždina i Varaždinske županije i Gospodarska škola u Varaždinu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.