Keramičarka Sapana Gandharb 3. svibnja izlaže u Kerameikonovoj Galeriji K10 u Varaždinu

sapana

Keramičarka Sapana Gandharb izlaže u Kerameikonovoj Galeriji K10 u Varaždinu. Izložba se otvara u petak, 3. svibnja s početkom u 18 sati. 

Sapana Gandharb rođena je 29. 6. 1977. godine u blizini Katmandua, u Kraljevini Nepal. Još kao djevojčica susretala se s keramikom u nepalskim radionicama. Godine 2000. došla je u živjeti u Sloveniju kod obitelji Krmpotić, uz čiju se pomoć školovala i naučila slovenski jezik te 2012. godine dobila slovensko državljanstvo. U keramičkoj radionici Igora Krmpotića naučila je osnove izrade keramičkih proizvoda, a u keramici  i lončarstvu dalje se usavršavala kod talijanske zajednice G. Tartini u Piranu kod Apolonije Kreačić, zatim u Ljubljani kod Ines Kovačić
te u Zavodu „Voglje“ (Voglje/Šenčur) kod Barbe Štembergar Zupan.

Sapana izlaže samostalno od  2002., a skupno od 2005. godine, na nacionalnim i međunarodnim žiriranim izložbama, na kojima su  njezini radovi uvijek zapaženi po svojoj samosvojnosti, pa je za njih nekoliko puta dobila pohvale i nagrade: 2005. godine Pohvalu Obrtne zajednice Slovenije, 2007. godine Nagradu Andragoškog centra Slovenije, 2014. godine Srebrnu plaketu na izložbi ExTempore, Zagreb te 2014. godine Počasno priznanje žirija i Prvu nagradu publike na izložbi Ex Tempore, Piran. Živi u Istri.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.