Otvorenje 26. sezone pretplatničkog ciklusa VKO,20. listopada 2019. u 19,30 sati, Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu

VKO

Otvorenje 26. sezone pretplatničkog ciklusa bit će u nedjelju, 20. listopada u 19,30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu uz koncert Varaždinskog komornog orkestra i gostiju Ivane Lazar i Sretena Krstića.

Varaždinski komorni orkestar  nakon dva sjajna koncerta na 49.Varaždinskim baroknim večerima, jedan sa korejskim zborom i drugi s učenicima varaždinske Glazbene škole, kreće u svoju 26.sezonu za koju se pretplatničke kartice mogu kupiti u Koncertnom uredu Varaždin. Cijena pretplate za pet koncerata je 200 kuna, za umirovljenike, učenike i studente 150 kuna sjedeća mjesta, a na Galeriji besplatna stajaća. Idući koncert ciklusa je 8.prosinca s Laticom Honda-Rosenberg, zatim 9.veljače sa Srđanom Bulatom, 19.travnja s Tomislavom Uhlikom i Milanom Čunkom, te posljednji u ciklusu 7.lipnja s Vjeranom Ježekom. Za svaki koncert pojedinačna ulaznica na blagajni HNK je 40 kuna.

Prvi koncert 26.sezone  s programom:W. A. Mozart: DIVERTIMENTO za gudače u F-duru, KV. 138/125c;  V. Lisinski (ork. P. Dešpalj): PET POPIJEVKI za sopran i gudače; J. Brahms: GUDAČKI SEKSTET br. 1 u B-duru, op. 18 realizirat će zbog bolesti maestra Dešpalja kao umjetnički voditelj i koncertmajstor violinist Sreten Krstić. Ne treba sumnjati da će prva violina Zagrebačkih solista i lanjski dobitnik nagrade "Jurica Murai" 48.VBV uz solisticu Ivanu Lazar  prirediti nezaboravan koncert. 
Ove godine obilježavamo 200. obljetnicu rođenja Vatroslava Lisinskog najboljim solo pjesmama tog najdarovitijeg i najznačajnijeg skladatelja tzv. ilirskog razdoblja, tj. hrvatskoga ranoga glazbenog romantizma. Lisinski je bio prvi hrvatski profesionalni glazbenik koji je ujedno postavio temelje nacionalnom smjeru u Hrvatskoj, a posebice operi, solo-pjesmi, orkestralnoj i zborskoj glazbi. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.