S Operetom „Šišmiš“, 1. prosinca, Varaždinska županija humanitarno ulazi u vrijeme Došašća

šišmiš

S Operetom „Šišmiš“, 1. prosinca, Varaždinska županija humanitarno ulazi u vrijeme Došašća. Najavljeno je to na današnjoj pressici u Županijskoj palači na kojoj je novu humanitarnu akciju Zaklade Vita, predstavila Natalija Martinčević, savjetnica župana, pridružili su joj se članovi Opere BB, umjetnički voditelj te osnivač Opere b.b. Ronald Braus, Lidija Horvat Dunjko sopranistica te profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Lidija Horvat Dunjko te član Upravnog odbora Zaklade, ujedno i županijski vijećnik Krešimir Horvat.

Ta glazbena poslastica, glasovita opereta „Šišmiš“ velikog skladatelja Johana Straussa mlađeg bit će izvedena u nedjelju 1. prosinca s početkom u 19 sati u HNK Varaždin. S obzirom na to da je organizira županijska Zaklada za pomoć djeci Vita, izvedba će biti besplatna za publiku, uz mogućnost donacija, a sav prihod koji se prikupi namijenjen djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

-Zaklada Vita prikuplja sredstva za djecu oboljelu od malignih i drugih teških bolesti, a dobro znamo da su troškovi liječenja iznimno visoki. Želim istaknuti kako sam preuzevši upravljanje zakladom s članovima upravnog odbora uložila puno truda da prikupimo što više sredstava i zato smo organizirali veliki broj ovakvih akcija. Naime, povećali smo sredstva jer nam je cilj da pomognemo što većem broju djece. Drago mi je da i ove godine surađujemo s umjetnicima Ronaldom Brausom i Lidijom Horvat Dunjko, te da ćemo nakon iznimno uspješne „Vesele udovice“ uživati u još jednoj glasovitoj opereti – rekla je Natalija Martinčević.

Ronald Braus izrazio je zadovoljstvo ponovnim nastupom u HNK u Varaždinu.

-Jedna od najljepših opereta s prepoznatljivim arijama i to u HNK Varaždin, jednim od najljepših kazališta je zapravo prava poslastica za ljubitelje dobre glazbe i umjetnosti. Mislim da ćemo Varaždincima podariti najljepšu moguću glazbu, a nema ljepšega početka Adventa nego početi ga sa Straussovim Šišmišom. Siguran sam da ćemo svi zajedno uživati – poručio je Ronald Braus.

Lidija Horvat Dunjko pozvala je sve da dođu na operetu i pomognu svojim donacijama oboljeloj djeci.

-Zaista se radi o prekrasnoj opereti, koja izaziva emocije, a osim uživanja u glazbi, svojom donacijom pomoći ćemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. I važno je istaknuti kako se upravo Šišmiš u blagdansko doba izvodi na najpoznatijim kazališnim pozornicama diljem svijeta – zaključila je Horvat Dunjko.

U izvedbi operete sudjeluju čak tri varaždinske operne pjevačice, već spomenuta, Lidija Horvat Dunjko, poznata mezzosopranistica i glazbena pedagoginja Blanka Tkalčić te mlada i nagrađivana varaždinska pjevačica Irma Dragičević.

Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni HNK u Varaždinu od ponedjeljka, 25. studenoga u radno vrijeme blagajne od 10 do 12 sati te od 18 do 19,30 sati.Za donacije bit će postavljena prigodna kutija tako da svatko daje prema svojoj želji i mogućnostima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.