Opereta „Šišmiš“ - Vrhunski glazbeni doživljaj za one kojima je pomoć najpotrebnija

Opereta „Šišmiš“ - Vrhunski glazbeni doživljaj za one kojima je pomoć najpotrebnija

Dvije obljetnice i diplomska predstava obilježili su glamuroznu varaždinsku izvedbu operete “Šišmiš” remekdjela bečke operete Johanna Straussa mlađeg, (1825-1899), u produkciji Opere BB, pod umjetničkim vodstvom Ronalda Braussam. Operetu je režirala Branka Cvitković, koja u komadu i glumi jedan od komičnih likova.

U ovoj godini obilježava se 120. obljetnica Straussove smrti, a Lidija Horvat Dunjko, ugledna sopranistica i profesorica pjevanja tom je izvedbom ujedno u svom rodnom gradu obilježila 30. obljetnicu svog pjevačkog i pedagoškog rada. Čestitke je primila na pozornici gdje joj je čestitao i varaždinski župan Radimir Čačić.

A s obzirom na činjenicu da je događanje imalo humanitarni karakter sredstva prikupljena od donacija usmjerit će se županijskoj zakladi Vita za djecu oboljelu od malignih i drugih teških bolesti, koju vodi Natalija Martinčević.  

Glavne uloge u opereti igraju Ronald Brauss i Lidija Horvat Dunjko, te Blanka Tkalčić, profesorica u Glazbenoj školi u Varaždinu i Irma Dragičević, iznimno talentirana varaždinska sopranistica kojoj je ta predstava bila i dio diplomskog ispita. Bila je to peta izvedba operete Šišmiš, od premijere, a Lidija Horvat Dunjko, profesorica na Glazbenoj akademiji u Zagrebu ujedno je i članica Upravnog odbora Zaklade Vita. Primajući čestitke na pozornici rekla je da je sretna što je opereta "Šišmiš" bila dio predbožićnog ugođaja u njezinom rodnom gradu i da je njezino zadovoljstvo to veće jer je proslava njezine 30. godišnjice spojena s humanitarnim karakterom događanja i diplomskim ispitom njezine nadarene studentice, Irme Dragičević. Čestitke Lidiji telegramom je uputio i maestro Vladimir Kranjčević te joj zahvalio na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji i nastupima te joj poželio još dugu i plodonosnu pjevačku i pedagošku karijeru.

- Iznimno me veseli da smo drugi puta zaredom u suradnji s ansamblom Opere b.b organizirali operetu u našem HNK. Nakon prošlogodišnje izvedbe „Vesele udovice“ odlučili smo u ovo adventsko doba organizirati operetu „Šišmiš“ koja je zaista prava glazbena poslastica . Prigodna je za ovo doba godine, građani su stvarno oduševljeni , a sama opereta ima i donacijski karakter.

Prikupljali smo i ovom prilikom donacije za troškove liječenja djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti, a  dobro znamo da su troškovi liječenja skupi, te je svaka kuna dobrodošla. Drago mi je da smo nakon  mojeg preuzimanja upravljanja Zakladom, intenzivirali akcije i događaje koji upravo za cilj imaju prikupljanje što više financijskih sredstava. Zahvaljujem se ovim putem  građanima na dolasku i podršci koju daju u ovakvim prilikama, a posebna zahvala Ronaldu Brausu i Lidiji Horvat Dunjko – rekla je Natalija Martinčević.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.