Zagrebački solisti u glazbenom dvorištu: Solisti sviraju Zagrebu uz obljetnicu Ive Robića i filma Tko pjeva zlo ne misli

Zagrebački solisti u glazbenom dvorištu: Solisti sviraju Zagrebu uz obljetnicu Ive Robića i filma Tko pjeva zlo ne misli

Zagrebački solisti treću godinu zaredom sviraju u dvorištu Doma Zagrebačkih solista, na Markovom trgu br. 9. Projekt Glazbeno dvorište realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a donosi dva koncerta - jedan u kojem će se izvoditi najpoznatija djela posvećena Zagrebu te koncert na kojem će se svirati poznata filmska glazba.

Na koncertu Sviramo Zagrebu, 29.8. u 21 sat, slušat će se gudačke obrade poznatih pjesama posvećenih gradu Zagrebu. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti Ive Robića, legendarnog Mister Morgena - koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta.

Koncert Najpoznatije filmske melodije, 3.9. u 21 sat, obilježava 50. godišnjicu nastanka kultnog gornjogradskog filma Tko pjeva zlo ne misli. Uz poznate brojeve iz antologijskog djela hrvatske kinematografije, Zagrebački solisti izvest će i slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.

U vrijeme održavanja Glazbenog dvorišta, a u okviru projekta Okolo, koji se također realizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, može se pogledati prostornu instalaciju promjenjivih dimenzija Ples kroz život autorice Ane Marie Maravić.

Ulaz je slobodan, a zbog epidemioloških mjera i pridržavanja socijalne distance, ograničen broj ulaznica potrebno je rezervirati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.