COVID-19 varaždinskoj publici podario jazz svirku Zvjezdana Ružića na otvorenom u toploj zvjezdanoj noći

COVID-19 varaždinskoj publici podario jazz svirku Zvjezdana Ružića na otvorenom u toploj zvjezdanoj noći

Zbog pandemije COVID-19 publika je profitirala, jer koncert jazz pijaniste Zvjezdana Ružića najljepše je slušati u toploj ljetnoj noći, a to se i dogodilo jer je koncert koji bi inače bio izveden u zatvorenom prostoru sada je održan u zvjezdanom ozračju u dvorištu varaždinske Glazbene škole. Zamišljen kao koncert dobrodošlice za početak nove školske godine, Pianotron Zvjezdana Ružića oduševio je sve prisutne.

Ponajbolji hrvatski jazz pijanist koji u svojoj karijeri broji pet Porina, šest strukovnih nagrada Status Hrvatske glazbene unije i četiri autorska albuma, te brojne nastupe na svjetskim i domaćim pozornicama Zvjezdan Ružić ,varaždinskoj je publici predstavio svoj četvrti album „Deligtful F“ i svoj novi projekt Pianotron, kojim povezuje zvukove koncertnog klavira i mellotrona. Uz klavir i mellotron on nogom svira još jedan instrument za kojeg je sam napravio svoje zvukove, od zvukova bubnjeva do raznih atmosferičnih zvukova koji daju treću dimenziju čitavoj Pianotron priči.

S jednom rukom na klaviru, a drugom na sintisajzeru koji su proslavili Beatlesi, Zvjezdan Ružić stvara skladbe inspirirane hrvatskom kulturom i krajolicima, opisujući vlastiti doživljaj svijeta koji ga je oblikovao u umjetnika koji je danas, a projektu Pianotron u svijetu nema sličnoga, jer je Ružić prvi na svijetu koji se odvažio prikazati doživljaje svoje zemlje i života u njoj na način kakva ona i je, posebna i unikatna. Pianotron je prepoznala i tvrtka Yamaha, te je Zvjezdan Ružić jedni iz čitave regije postao službeni artist za Yamaha Europe, predstavnik za njihov najveći koncertni klavir Yamaha C7.

Kako je sam umjetnik istaknuo, najviše ga je razveselila činjenica da se koncert mogao održati u ovim trenucima, jer iako je i sam održavao online koncerte, drugačiji je osjećaj nastupati pred live publikom. Redom glazbe i riječi, konverzacijom s okupljenom publikom oduševio je prisutne, a kako on ističe, veliko mu je zadovoljstvo što u publici na svojim koncertima vidim sve više mladih ljudi koji uživaju u njegovoj glazbi i što “Delightful F” osvaja srca publike. Prema riječima Zvjezdana Ružića, nema većeg komplimenta od toga da ste nekome svojom glazbom barem na tih 90 minuta koncerta uljepšali život, svijet.

Koncert se prenosio uživo, pa ukoliko ste propustili ovu glazbenu poslasticu u Varaždinu, svakako posjetite YouTube kanal Glazbene škole u Varaždinu gdje možete uživati u zvucima Zvjezdanove inspirativne glazbe.

Foto: Agencija Sjever

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.