Fašnički koncert GŠV kao glazbene maškare visokog izvoditeljskog dometa mnogobrojnih talenata

Fašnički koncert GŠV kao glazbene maškare visokog izvoditeljskog dometa mnogobrojnih talenata

Fašnički koncert učenika i profesora Glazbene škole u Varaždinu zapravo su glazbene maškare jer iako se radi o učenicima redovito je to koncert na iznimnoj umjetničkoj razini. Događanjem kojim učenici i profesori obilježavaju tradiciju maskiranja u varaždinskom kraju oni kroz tu svojevrsnu odu životu ujedno daju prilog životnoj radosti, a koja se uz glazbu i maske izražava još dublje i iskrenije.

A od samih početaka (sjetit će se mnogi i jednog od najpopularnijih profesora GŠV, Ivana Kolara, koji je najzaslužniji inicijator te tradicije), učenici Varaždinske glazbene škole spremno se uključuju u pripremu tog najveselijeg koncerta kroz školsku godinu. Sjajno je to i za poticanje socijalizacije i zajedništva kao i kvalitetnog povezivanja s publikom koja redovito koncertnu dvoranu HNK Varaždin ispuni do posljednjeg mjesta, a mnogi i ostanu stajati. Tako je bilo i ovom prigodom.

Na koncertu u petak 17. veljače tražila se stolica više, a ove je godine sve čak bilo i šarenije, veselije od očekivanog kao da se željelo nadoknaditi dvije godine pandemijske zatvorenosti. Program je izveden u ležernom tonu, ali unatoč tome kvaliteta izvođenja i izbor skladbi bili su vrhunski. Učenici i profesori još su jednom pokazali svu svoju ljubav prema glazbi, a mnogi i izniman talent da je približe publici. Posebne pohvale dirigentima zborova i najmlađim članovima zborova koji su se sjajno uživjeli u svojim nastupima i posebno razveselili publiku. Pohvale i maštovitim kostimima i maskama koji su pomogli da izvođači i publika uistinu uživaju u koncertu te da im i ovogodišnja fašnička priča još dugo ostane u pamćenju.

Kroz Fašnički koncert Glazbene škole predstavilo se 200-tinjak učenika - od predškolskog zbora, zbora mlađeg i starijeg uzrasta, mješovitog zbora, pojedinačnih nastupa učenika osnovne i srednje Glazbene škole – klavirista, solo pjevača, violinista do kvinteta flauta i brass kvinteta. Na programu koncerta bila su djela domaćih i stranih skladatelja, a za svoj su nastup, ali i maske, mladi glazbenici nagrađeni dugotrajnim glasnim pljeskom brojnih okupljenih.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.