Prljavci i Zagreb vole se oduvijek - koncert 31. svibnja

Prljavo Kazalište

Na  Trgu bana Jelačića u caffe baru „Ritam grada“, u samom srcu Zagreba održana je press konferencija Prljavog kazališta povodom njihovog koncerta koji će se održati 31. svibnja na stadionu u Kranjčevićevoj.

Prljavci i Zagreb vole se oduvijek!

 Bit će to spektakl kojim će se obilježiti Dan grada Zagreba, ali i četrdeseta obljetnica najpoznatijeg rock benda. Svoju okruglu obljetnicu Prljavci su odlučili obilježiti kroz cijelu godinu i to svjetskom turnejom koja je započela u veljači u Australiji, a nedavno su se vratili s kanadsko-američke turneje. Domaći teren, na prostoru na kojem još nitko nije nastupio, svakako je izazov kojem su Prljavci dorasli, no ne kriju pozitivnu tremu koja ih drži posljednjih dana. Jasenko Houra, duša i srce benda, rekao je kako je stadion u Kranjčevićevoj već dugo njihova želja, ne samo zbog činjenice da na njemu nitko od domaćih bendova nije nastupao (nitko od domaćih ali su zato veliki Dire Straitsi  u „Ulici pjesnika“ zasvirali još 12.o7. 1983. op.a.), već i zato što je to Zagrebov stadion, kojem prije renoviranja, barem kroz koncert, žele vratiti dio nekadašnjeg sjaja.  

Prevarenom Bitorajcu ulaznice na poklon

Na koncertu će svirati sve one pjesme koje njihova publika želi tu večer pjevati s njima, a u ovih četrdeset godina bilo ih je toliko da bi koncert mogao trajati i četiri sata. Posebno iznenađenje na pressici Prljavci su pripremili poznatom glumcu Reneu Bitorajcu: "Naš dragi prijatelj Rene je među prvima kupio ulaznice za ovaj koncert, ali preko jedne sumnjive internetske stranice. Budući da mu oni neće vratiti novac, odlučili smo mu darovati dvije VIP ulaznice kako bi bio posve siguran da će tu večer biti s nama na stadionu", rekao je Jajo.

Grupa Prljavo kazalište svoj je prvi singl "Televizor" objavila 1978. godine za tadašnji Jugoton. Na njemu su se našle tri pjesme "Televizor", "Majka" i "Moje djetinjstvo", a od tada pa do danas, Prljavci su objavili više od dvadeset studijskih albuma, kompilacija i live albuma. Svoje okrugle obljetnice uvijek su obilježavali na poseban način, a zanimljivo je da su bili i prvi bend koji je nastupio u Areni Zagreb koja je potom otvorila svoja vrata brojnim svjetskim bendovima i pjevačima. Tko zna, možda nakon njihovog koncerta i stadion u „Ulici pjesnika“ postane novi atraktivan koncertni prostor grada Zagreba

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.