Večeri na Griču: najbolja filmska glazba i udaraljkaška eksplozija!

Večeri na Griču: najbolja filmska glazba i udaraljkaška eksplozija!

U četvrtak, 5.srpnja, Večeri na Griču publici nude: Večer filmske glazbe uz čarobne talijanske glazbenice iz Nino Rota ansambla, dok u nedjelju 8.srpnja na Grič prizivaju na udaraljkašku eksploziju i vizualnu atrakciju spektakularnog Sudar Percussiona.

-Volite li film i čaroliju pokretnih slika, uz vrhunske umjetnike Nino Rota ansambla vaša će večer na Griču biti baš kao na filmu. Amarcord, Cabaret, Doručak kod Tiffanyja, Titanic... zaklopite oči i slušajte najbolju filmsku glazbu –poručuju organizatori.

Nino Rota ansambl osnovan je 1995. godine u prigodi proslave stote obljetnice kinematografije, zbog čega u repertoaru Ansambla prevladava filmska glazba, djela najvećih talijanskih i svjetskih skladatelja filmske i scenske glazbe (Nino Rota, Ennio Morricone, Stelvio Cipriani, Riziero Ortolani, Nicola Piovani, George Gershwin, Leonard Bernstein, Max Steiner i dr.) u originalnim obradama pijanistice, aranžerke i članice ansambla, Deborah Vico.

Ansambl redovito nastupa na otvorenjima međunarodnih filmskih festivala (u Solunu, Annecyju, Villeruptu, Stockholmu i Luxembourgu).
Njegove izvedbe svojom nazočnošću uveličali su i slavni redatelji i skladatelji, kao što su: Stelvio Cipriani, Ennio Morricone, Ettore Scola, Francesco Rosi i Marco Bellocchio.

 Nakon čarolije filma, 8.srpnja Večeri na Griču donose neku sasvim drugu čaroliju-  glazbu velikog J.-M. Jarrea u energiji Sudar Percussiona koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Šest udaraljkaša i njihovih dvanaest ruku samo za vas hvata ritam svemira u sebi svojstvenom energičnom stilu.

Sudarova izvedba skladbe Oxygene IV dobila je nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean-Michela Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima Sudarovci ostvaruju međunarodnu suradnju.

„Najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima“ (Irena Paulus), na specifičan i vlastit način pristupa poznatim djelima klasične i popularne glazbe. Kombinacija inovativnosti i humora urodila je vrhunskim projektima ostvarenima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Za prvi album Eat Suite, masteriran u legendarnom studiju Abbey Road u Londonu, dobili su dvije prestižne nagrade na Independent Music Awards u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ulaznice po cijeni od 100kn potražite na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.