Sjajan koncert pod vodstvom Anđelka Igreca u povodu 25. obljetnice Chorus angelicusa održan u varaždinskoj katedrali

Sjajan koncert pod vodstvom Anđelka Igreca u povodu 25. obljetnice Chorus angelicusa održan u varaždinskoj katedrali

U subotu, 24. veljače mješoviti pjevački zbor „Chorus angelicus“ Varaždin održao je koncert u varaždinskoj katedrali, na istom mjestu na kojem je svoj glazbeni put započeo prije 25 godina. Od tada pod vodstvom maestra Anđelka Igreca kontinuirano uspješno savladava najvažnijih djela svjetske glazbene baštine, napredujući u muzikalnosti, duhovnosti i zajedništvu. Na koncertu je izveden „Requiem“ Johna Ruttera, koji objedinjuje pokojnički glas koji vapi iz dubine s nadom Uskrsa koju nam obećaje Gospodin, a u drugom dijelu, praizvedena je skladba „Quam dilecta“ varaždinskog skladatelja Anđelka Igreca. Kroz četiri stavka skladatelj je u potrazi za kraljem slave, močnijim od vojski. Promišlja Boga koji te svega poznaje, pleše skupa sa Sionom pred njim i napokon, nakon predokusa Njegovih stanova, zaključuje koliko se u Njega uzda.

Uz „Chorus angelicus“, nastupila je i sopranistica Tia Pikija koja je posebno oduševila izvedbom posljednjeg stavka skladbe „Quam dilecta“ uz pratnju maestra Igreca na orguljama te instrumentalni sastav:

Melanija Gradečak, flauta, Petra Labazan, oboa, Ivan Urli, udaraljke, Vedran Vujec, udaraljke, Diana Grubišić-Ćiković, harfa, Filip Igrec, violončelo, Bertalan Ablonczy, orgulje (asistentica: Josipa Skerbić). Koncertu su nazočili i varaždinski biskup, preuzvišeni mons. Bože Radoš, tajnik Hrvatske biskupske konferencije vlč. Krunoslav Novak te savjetnica za kulturu u Varaždinskoj županiji Sandra Malenica.  Publika koja je ispunila varaždinsku katedralu nagradila je dugotrajnim pljeskom „Chorus angelicus“ i sve izvođače, a posebno maestra Anđelka Igreca pod čijim vodstvom Angelicuse i varaždinsku publiku čekaju još mnogi vrhunski glazbeni doživljaji!. Fotografije: Fabrielmedia (Gabrijel Fabić) i Matej Seletković

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.