Publika u Ciboni nagradila Četiri tenora stajaćim ovacijama

Publika u Ciboni nagradila Četiri tenora stajaćim ovacijama

Četiri tenora ili dalmatinski slavuji, kako ih se od milja zove, u potpunosti su ispunila očekivanja zagrebačke publike koja ih je ispratila stajaćim ovacijama. Ovim koncertom potvrdili su zašto ih je publika u tako kratkom periodu zavoljela. Nakon rasprodanih koncerata u Lisinskom i na platou Gradec u zadnje dvije godine, Četiri tenora osvojili su i Cibonu.

Vrata dvorane otvorila su se u 19 sati kako bi se svi u miru smjestili i maksimalno uživali u koncertu. Tenori su koncert započeli s pjesmom "Grande amore” koja je publici navijestila da ih čeka večer za pamćenje, a bogatstvo zvuka filharmonije se savršeno sljubila s moćnim vokalima tenora.

Glazbeni repertoar bio je širokog opusa od svjetskih standarda poput "Amigos para siempre", "Funiculi, funicula", "Nessun dorma", "Time to say goodbye" do domaćih "Neka cijeli ovaj svijet", "Mirno spavaj ružo moja", "Cesarica", "Zvona moga grada" itd. Repertoar koncerta je bio osvježen novim izvedbama koje su tenori pripremili posebno za publiku u Ciboni. Zajednički humor i njihov dalmatinski šarm nije nikoga ostavio ravnodušnim. Na pozornici je bilo dinamično jer su se pjevači izmjenjivali. Koncert su otvorili zajedničkim nastupom, u nekim dijelovima je svaki samostalno izveo pjesmu kako bi pokazao svoju pjevačku moć, a spektakularni kraj su ponovo izveli pjevajući sve pjesme zajedno.

Đani Stipaničev je za svoju samostalnu izvedbu odabrao "Zvona moga grada" kako bi odao počast Vici Vukovu kojem je tri dana iza koncerta deseta godišnjica od kako je preminuo. Olivera Dragojevića su se prisjetili pjesmama "Cesarica" koju je Vladimir Garić samostalno izveo, "Samo s tobom sam upoznao ljubav" u izvedbi Marka Škugora te pjesmom "Galeb i ja" koju su zajedno izveli.

Tenori su u Ciboni otpjevali tridesetak pjesama, a poseban začin ovom spektaklu bili su dirigent Krešimir Batinić i Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije koji je pridonio punoći zvuka i veličanstvenosti njihovih izvedbi. Spajanje  tenora i filharmonije je bio izazov za obje strane, a želja da publici pruže nešto novo je bila veća te se pokazala dobitnom kombinacijom. Cijeli koncert je pratio savršen razglas koji je zadovoljavao sve standarde kakve ovakav spektakl traži.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.