Veličanstvena Amira Medunjanin oduševila na predstavljanju novog albuma „Ascending“

Veličanstvena Amira Medunjanin oduševila na predstavljanju novog albuma „Ascending“

Prekrasna Amira Medunjanin jučer je u Caffe baru & Music shopu Nova ploča u Zagrebu predstavila novi studijski uradak "Ascending" objavljen povodom 15 godina njezine umjetničke karijere. Mnogobrojni obožavatelji, Amirini prijatelji i suradnici, novinari kao i prolaznici oduševljeno su popratili njezin kratki glazbeni nastup uz pratnju virtuoznog gitarista i producenta Ante Gele. 
Predstavljanje albuma započelo je uvodnim govorom kreativne direktorice Croatia Recordsa Nikoline Mazalin koja je pozdravila sve prisutne istaknuvši da je Amira najveća pjevačica sevdaha u regiji i uvažena umjetnica u svijetu. Album "Ascending" objavljen je 27. srpnja u nakladi Croatia Recordsa, neposredno prije velikog Amirinog koncerta u pulskoj Areni koji bi uskoro trebao biti objavljen na nosaču zvuka i slike. Producent i aranžer albuma je genijalni Ante Gelo, a deset pjesama snimljeno je u glazbenom studiju "Ora" u norveškom Trondeheimu u suradnji s vrsnim orkestrom Trondehim Solistene dok je pjesma "Nestaćeš iz mog života" snimljena u Abbey Road studiju u Londonu s Bojanom Zulfikarpašićem.
Direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac istaknuo je da ga raduje suradnja s glazbenicom svjetskog ugleda, a upravo ovaj album predstavlja retrospektivu njezinog cjelokupnog opusa. U velikih 15 godina uspješne glazbene karijere Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih koji su zbog posebnosti njezinog izričaja i glasa kojim zadivljuje zavoljeli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu. 
Amira je zahvalila svima na dolasku na predstavljanje naglasivši da se na albumu nalaze pjesme koje izvodi na koncertima, ali i pjesme koje nikad nisu zabilježene na nekom glazbenom izdanju. Zahvalivši se svojim autorima i producentima Amira je s Antom Gelom izvela dvije pjesme s albuma – "Sve ptičice zapevale" i "Snijeg pade na behar na voće" te je odala i počast velikom Oliveru Dragojeviću kroz izvedbu pjesama "Večernja ljubav" i "Piva klapa ispo’ volta".
Kupnjom ovog albuma na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i INA-e, s istaknutim stickerom, 15 kuna donira se za rad udruge "Sve za nju".

Foto: Nikola Knežević

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.