Luce - debitantski album „Susret“ niže samo pohvale

Luce - debitantski album „Susret“ niže samo pohvale

Luce je u utorak, 2.10. u Rockmarku službeno predstavila svoj prvi studijski album „Susret“ te najavila njegovu koncertnu promociju u Velikom pogonu Tvornice kulture 19.10.

Glazbena knjižara Rockmark bila je s razlogom dupkom puna. Jedna od vodećih imena mlađe kantautorske scene otvorila je novu sezonu ‘Akustike’, a uz pratnju svog benda izvela je  nekoliko pjesama s novog albuma te oduševila svojim impresivnim glasom i interpretacijom sve prisutne! Bilo je to odlično zagrijavanje za ono što nas očekuje 19.10. u velikom pogonu Tvornice kulture kad će Luce s pojačanom glazbenom pratnjom promovirati kompletan album. Luci će se na njenom prvom velikom koncertu u karijeri  pridružiti i nekoliko gostiju - Aljoša i Tonka iz grupe Pavel, Gina i Nenad iz grupe Detour te klapa Stine.

Pod imenom ‘Susret’ Luce nam je donijela deset malih priča koje čine jednu veliku, a među kojima su nam već srcu prirasle ‘Vraćam se’, ‘Bar još tren’, ‘Početak’ i posljednja ‘Proći će’, a o novom albumu hvaljena kantautorica dodaje:

‘Svaka od njih je priča za sebe, zabilježena na svoj način, a opet itekako povezana s ostalima. Album je rezultat mojih promišljanja, doživljavanja, retrospekcije i osluškivanja svijeta unutar i oko mene kroz protekle tri godine, kao i promišljanja i doživljavanja mojih suradnika s kojima su neke od tih pjesama napravljene. Jako me veseli što je napokon to moje putovanje zaokruženo u jednu smislenu cjelinu i što je mogu podijeliti s publikom. Ponekad mi se na putovanju činilo da sam krivo skrenula, da uzbrdicu ispred sebe neću moći prijeći, ali baš je taj put bio moj put i doveo me tu gdje jesam i do baš onih susreta koji su se i trebali dogoditi, što će se, nadam se, čuti i osjetiti slušajući album.’

Osim Luce autorski su joj se na nekim pjesmama pridružili Miro Gugić, Matej Milošev i Vinko Ergotić. Veći dio albuma aranžirao je i producirao Srđan Sekulović Skansi, a za tri pjesme zaslužan je mladi, no već dokazani Marko Mrakovčić, dok je vrlo originalni dizajn albuma osmislio Mladen Udovičić.

Kritika hvali njen glas, autentičnu emociju, uvjerljivost, autorsku raznovrsnost naglašenu iskrenim tekstovima koji su odraz njenih samih životnih iskustava, diveći se istovremeno njenoj melankoliji u boji uz zaključak kako bi Luce bilo lijepo vidjeti pri vrhu top lista i pred rasprodanim koncertnim prostorima.

Album ‘Susret’ svakako otvara novu stranicu Lucinog glazbenog postojanja i djelovanja. Ništa manje nego što je bilo sinoć na otvaranju sezone ‘Akustika’ očekujemo podršku publike i u Tvornici kulture, 19.10. kada najavljujemo ‘Susret’ za pamćenje i  nastavak jednog divnog putovanja!

Cijeli album „Susret“ dostupan je na Deezeru.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.