Amira Medunjanin već tjednima na samom vrhu top liste prodaje albuma

Amira Medunjanin već tjednima na samom vrhu top liste prodaje albuma

Da hrvatska publika obožava world music glazbu, pogotovo ako je u pitanju netko tko njeguje tradicionalnu pjesmu i stih naših područja, dokazuje prvo mjesto top liste prodaje albuma na kojem je Amira Medunjanin s novim studijskim albumom “Ascending”.

Tradicionalna sevdalinka obučena u moderno ruho u interpretaciji Amire Medunjanin ostavlja bez daha, a na čak 164 prodajna mjesta u Hrvatskoj je ovo izdanje omiljeno publici dok se među pet najprodavanijih našao i princ sevdaha Božo Vrećo s albumom “Melek”.

“Ascending” Amire Medunjanin objavljen je za Croatia Records i već tjednima se nalazi na nacionalnoj top listi dok je dva tjedna zaredom na prvom mjestu što je pravi poklon za 15 godina njezinog iznimnog rada i ljubavi prema sevdalinki. Producenti albuma su Ante Gelo i Bojan Zulfirpašić, a već je objavila i nekoliko singlova s pratećim video spotovima, “Oj Meglica” iza koje stoje Vladimir Kočiš Zec i Leonardo Baksa, “Ja izlezi Gjurgjo” i “Sve ptičice zapevale”. Na putovanju od Bosne i Makedonije pridružio joj se ansambl svjetskoga glasa TrondheimSolistene, a jedna od stanica na putovanju bila je i u najcjenjenijem svjetskom glazbenom studiju – Abbey Road.

„Ascending“ je uz još dva izdanja Croatia Recordsa, „Perle“ Hojsaka & Novosela i „Live“ The Frajli, dio humanitarne akcije „Sve za nju“ u sklopu koje kupnjom bilo kojeg od ova tri albuma s istaknutom naljepnicom donirate 15 kuna za rad Udruge žena oboljelih i lječenih od raka „Sve za nju“. Akcija se provodi na svim prodajnim mjestima INA-e i Croatia Recordsa.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.