Stigao je „Nocturno“, novi album Crvene jabuke

Stigao je „Nocturno“, novi album Crvene jabuke

U prodaji je novi studijski album "Nocturno", a njegov izlazak razveselit će mnogobrojne obožavatelje grupe Crvena jabuka. Album koji je posljednjih mjeseci nastajao na relaciji Zagreb – Ivanić Grad – Sarajevo – Požega - Split, ali i u pauzi brojnih koncerata koje je ova grupa održala na čak tri kontinenta, najavljen je odličnim hitovima "Čuj to" i aktualnim "Berlin". 

"Pjesma "Berlin" napisana je još davne 1994. godine. Zanimljivo je da sam te godine napisao i “Čardak”, koju je kasnije otpjevao Halid Bešlić, a ako ova pjesma krene stopama “Čardaka”, bit ćemo više nego zadovoljni", rekao je za vrijeme snimanja Mirko Šenkovski Geronimo, autor većine pjesama na albumu. 
Uz njega, jaku autorsku ekipu čine Miroslav Pilj, Dino Muharemović, autor pjesme "Meni više ništa ne treba", Tomislav Mrduljaš, autor pjesme "Još ljubav postoji" te Dragomir Herendić Dragianni koji uz Šenkovskog potpisuje i produkciju albuma.  

Album "Nocturno" je dvadeseti album jednog od najdugovječnijih i diskografski najaktivnijih pop rock bendova u regiji, koji uz vrhunsku produkciju nudi moderan zvuk Crvene jabuke i čvrste gitarske rifove začinjene prepoznatljivim Žerinim vokalom. Na albumu se nalazi petnaest novih pjesama, a naslovna "Nocturno" s kojom počinje i završava novi album, snimljena je u dvije verzije, akustičnoj i električnoj. Svojim baladama poput naslovne pjesme, kao i "Pjesma o tebi" i "Još ljubav postoji" neće iznevjeriti romantične duše, a u pjesmama "Grade moj" i "Wilsonovo" ponovo nas vodi kroz sarajevske ulice. 

U svojoj bogatoj diskografiji Crvena jabuka imala je uvijek upečatljive naslovnice čiji je autor bio višestruko nagrađivani i jedan od najznačajnijih grafičkih dizajnera, Davor Papić, koji je poginuo prošle godine u prometnoj nesreći. U znak sjećanja na njega, Žera i članovi Crvene jabuke odlučili su da ubuduće sve njihove naslovnice albuma budu crne ili bijele s logom grupe. 

Album "Nocturno" po cijeni od 99 kuna potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima: 

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=999028
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1445147593
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/79487392

U ovo predbožićno vrijeme podsjećamo i na limitirano izdanje "Crvena jabuka - Christmas Limited Edition". Na ovom albumu nalaze se neki od najvećih hitova Crvene jabuke kojima oduševljavaju sve generacije već više od tri desetljeća. Božićnu kompilaciju otvaraju pjesme "Bijeli Božić", koju je Žera otpjevao sa Sašom Lošićem još 1996. godine, te "Kad se kazaljke poklope"koju je Crvena jabuka otpjevala davne 1990. godine. Osim prigodnih, na ovom se izdanju nalaze i pjesme "Ne dam da ovaj osjećaj ode", "Da mi je do nje", "Tvoga srca vrata", "Sve što sanjam", "Dolly Bell" kao i ostale balade zbog kojih Crvenu jabuku nazivaju najromatničnijim bendom u regiji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.