Gabriela Hrženjak, studentica solo pjevanja u Ljubljani, najbolja na natjecanju u Rogaškoj Slatini

gabrijela

Gabriela ponovno na vrhu. Naime ovih je dana u Rogaškoj Slatini na 48. Natjecanju mladih glazbenika republike Slovenije nastupila u kategoriji solo-pjevanje kao studentica solo pjevanja u Ljubljani. Gabrielu mnogi pamte i po nastupu u Zvijezdama RTL-a, jer svojim glasom lako svladava sve žanrove, a sad se dokazala i kao studentica. Gabriela je u Rogaškoj Slatini s maksimalnim brojem bodova prošla u finale natjecanja koje će se održati 8. i 9. ožujka u Glazbenoj školi Škofja Loka.

Natjecanje  u Rogaškoj raspisano je za glazbenike ovih disciplina:Klavir, flauta, kljunasta flauta, oboa, saksofon, klarinet, fagot,pjevanje, harmonika, komorne skupine i jazz komorne skupine. Završni koncert za nagrađene održat će se 22. ožujka na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani. Izvođače na zaključnom koncertu izabire Komisija TEMSIG nakon natjecanja. 

Gabrieli je to natjecanje prvo od mnogih međunarodnih natjecanja na koje se namjerava prijaviti. Prijavit će se i na natjecanje u Spiti “Daleki akordi” na kojem je 2016. godine kao učenica srednje glazbene škole u Varaždinu pobjedila i bila laureat u svojoj kategoriji.Prijavit će se i na natjecanje u Vrable u Slovačkoj Iuventus Canti koje će se održati u travnju ove godine.Osim toga namjerava nastupiti i na samostalnom koncertu u rodnoj Vinici, ovoga ljeta. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.