Dario Cebić dobitnik nove svjetske nagrade

Dario Cebić dobitnik nove svjetske nagrade

Dugoselac Dario Cebić dobitnik je Svjetske nagrade ,,World Award 2018“. Nagradu je dobio za svoj izniman doprinos tamburaškoj glazbi te kao solist na tamburi i pedagog. Nagrada me je dodijeljena od strane ,,International Art Society & Academy ˮ. Ogroman je to uspjeh prof. Cebića popraćen odličnim rezultatima i uspjesima u području glazbenih umjetnosti, pedagoškom radu i kompoziciji. Nagrada ,,World Award 2018“ samo je jedno u nizu brojnih nagrada i priznanja koje je dobio mladi dugoselski skladatelj, glazbeni pedagog i doktor glazbenih znanosti Dario Cebić.

Osim navedene nagrade, profesor Cebić 22. siječnja dobio je i nagradu Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku za skladbu ,,Kromatska fantazija – za tamburaški orkestar“. Osim Cebićeve nagrađene su skladbe od Daniela Koprija, Tihomira Ranogajca i Jurice Hrenića. Navedena skladbe predlažone su za izvedbe orkestrima na 42. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, a sve skladbe bit će tiskane u novom izdanju notne edicije Tambura pannonica de Mursa.
Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst“, a poslijediplomski studij kompozicije na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču. Kompoziciju je specijalizirao na ,,Hochschule für Musik“ u Frankfurtu dok je glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije specijalizirao na ,,Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu. 
Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao što su 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije u Beču, specijalne nagrade na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije u New Yorku i Madridu, specijalne nagrade na Međunarodnom natjecanju u Engleskoj, 1. nagrade na “International Competition Award” 2017. godine te 1. nagrade na međunarodnim natjecanjima u New Yorku i Torinu, 2. nagrada na European Music Competition, 2. nagrade Hrvatskog sabora kulture 2012. godine, poticaja Ministarstva kulture Republike Hrvatske, nagrade “Composition prize” 2011. godine, 1. nagrade na “International Composition Competition InterArtia” 2014., 2015. i 2016. godine, 2. nagrade za filmsku glazbu na “Foudoulis International Composition Competition”, 2. nagrade na “Volos International Composition”, nagrade “Fifteen minutes of fame”, apsolutno 1. nagrade u Italiji, na velikom međunarodnom glazbenom natjecanju Amigdala International Music Competition “Giuseppe Raciti” Award, dobitnik je priznanja Zagrebačke županije 2014. godine, za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu te nagrade “European Association of Folklore Festivalsˮ – EAFF (Official partner of UNESCO), za poseban doprinos u očuvanju i razvoju svjetske tradicionalne folklorne umjetnosti za 2015., 2016. i 2017. godinu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.