Radojka Šverko promovirala novi album „As Time Goes By (Live at Jazz.hr)“

Radojka Šverko promovirala novi album „As Time Goes By (Live at Jazz.hr)“

Iako je album "As Time Goes By (Live at Jazz.hr)" objavljen još krajem studenog prošle godine, nakon što je zasjeo na sâm vrh najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj, došlo je vrijeme i za službenu promociju koja se odvila u četvrtak, 7. veljače u Caffe baru & Music shopu Nova ploča. Uz prisustvo njezinih kolega glazbenika, prijatelja i predstavnika medija o albumu su govorili izvršni producent Davor Hrvoj, glazbeni kritičar Hrvoje Horvat, kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin i sama Radojka koja, zanimljivo, uopće nije znala da se snima njezin koncert na festivalu Jazz.hr/Proljeće.
"Kod mene doma smo napravili jednu informativnu probu i slagali smo program kojeg ćemo izvesti. I odradili smo tonsku probu koja je bila vrlo kratko te je krenuo koncert, od početka do kraja bez stanke. I nisam znala da se koncert svira. Usudila bih se konstatirati da je šteta što mnogi glazbenici i pjevači, kojima je ovo jedini alat kojim se u životu služe, više nemaju snimljenih koncerata uživo, bez obzira o kojoj se vrsti glazbe radi.", rekla je Radojka Šverko i nastavila: "Ovo nisu pjesme koje su naučene jer ću na svom sljedećem nastupu s ovim repertoarom zvučati drukčije. Sve ovisi o mom trenutnom raspoloženju i tako ću artikulirati glazbu, a istovremeno paziti da ne oskrnavim ono što je autor time htio reći." 

Odmah po izlasku, album "As Time Goes By (Live at Jazz.hr)" došao je dosamog vrha najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj i već se tjednima nalazi na HR Top 40 listi.
"Uspjeh u prodaji albuma me iznenadio jer je to nešto o čemu uopće nismo razmišljali. Išli smo u tom smjeru da je važno dokumentirati dio njezinog stvaralaštva i da hrvatska jazz diskografija zaslužuje jedno takvo izdanje. Što se tiče prodaje to je doista bilo iznenađenje.", rekao je Davor Hrvoj i naglasio da su rijetki oni koji se kao Radojka mogu snaći u bilo kojem glazbenom žanru i zavladati istim. 
"Radojka Šverko jedna je od najboljih domaćih vokalistica koju smo ikada imali. Ovo je jedan logičan izlaz u njenom diskografskom opusu i ova stvar je vrlo kompatibilna s onime što se danas događa u svijetu. U pitanju su pjesme koje su opća kultura i lektira o povijesti popularne glazbe, a pogotovo kad ih donese Radojka s takvim pjevanjem. Drago mi je što se album dobro prodaje jer je ona odgojila masu idućih generacija pjevačica koje su odrastale na njenom i materijalima Gabi Novak, Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček i drugih.", naglašava Hrvoje Horvat.  
Često samozatajna i skromna, ali zapravo glazbena diva s vokalom svjetskih razmjera. Radojka Šverko je nepresušni izvor sjajnih interpretacija i glazbenica koja će u bilo kojim kombinacijama i žanrovima ostaviti publiku i slušatelje bez daha, baš onako kako će to učiniti i na sljedećem koncertu, 14. veljače, na Valentinovo u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku. Uz Radojku će nastupiti vokalist Nevio Končić, pijanist Vladimir Babin i Dubrovački simfonijski orkestar kojim će dirigirati Marc Tardue.

Foto: Nikola Knežević

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.