U HNK-u u Varaždinu, 14. ožujka, nastupaju Suzana Češnjaj i Tomislav Mužek

SUZANA

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u četvrtak, 14. ožujka u 19,30 sati, koncert će održati Suzana Češnjaj, sopranistica. Kao gost nastupit će poznati tenor Tomislav Mužek, a pratnja na klaviru bit će im Vjekoslav Babić.Suzana Češnjaj rođena je 1988. godine u Varaždinu, gdje je i primila svoju prvu glazbenu naobrazbu u srednjoj Glazbenoj školi, u klasi mag.mus. Sofije Cingule. Studirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof. Žabčić-Hesky, gdje je i diplomirala cum laude 2012.godine (mag.mus).

Usavršavala je svoju pjevačku tehniku i interpretaciju na seminarima renomiranih umjetnika: Dunja Vejzović, Cornelius Witthoefft, Vitomir Marof, Silvia Dalla Benetta…Godine 2005. i 2007. bila je finalistica Lions Grand Prix natjecanja za mlade umjetnike u Rijeci i nositeljica je 1. i 2. nagrade na regionalnom i državnom pjevačkom natjecanju HDGPP.je imala svoj operni debi kao Despina u Mozartovoj operi „Cosi fan tutte“. Od tada redovito nastupa na koncertima diljem Hrvatske i u inozemstvu.Surađuje sa zborom Hrvatske radiotelevizije i zborom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.Niels Schweckendiek, Martina Batić, Borut Smrekar, Uroš Lajovic, Pavle Dešpalj, Nikša Bareza i Valerij Poljanski su samo neki od renomiranih dirigenata sa kojima je Suzana Češnjaj surađivala, a izvest će sljedeća djela:

Charles Gounod: Faust,„Je voudrais bien savoir… Il était un Roi de Thulé… Ah, je ris de me voir“,Gaetano Dinizetti: Lucia di Lammemoor,„Tombe degli avi miei… Fra poco a me ricovero“,Vincenzo Bellini: I Capuleti e i montecchi,„Eccomi in lieta vesta… O quante volte“, Wolfgang Amadeus Mozart: Le nozze di Figaro,„Giunse alfin il momento… Deh vieni, non tardar“,Petar Iljič Čajkovski: Evgenij Onjegin,„Kuda, kuda, kuda vi udalilis“,Georges Bizet: Carmen,„Je dis que rien ne m’épouvante“,Ludwig van Beethoven: Fidelio,„O wär ich schon mit dir vereint“, Franz Lehar: Die lustige Witwe,„Lippen Schweigen“, Giuseppe Verdi: La Traviata,„Parigi, o cara“.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.