„Vrijeme“ Parnog valjka na vinilu

„Vrijeme“ Parnog valjka na vinilu

Najveći regionalni bend Parni valjak novi studijski album "Vrijeme", predstavljen 2018. godine,  objavio je i na vinilu. Na njemu se nalaze hitovi "Opet se smijem", "Nema signala", "Otkud ti pravo", "Samo ti (Norma Belle)", "Za malo nježnosti" i "Vrijeme" za koji su bili nagrađeni Porinom 2018. godine u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Album "Vrijeme" na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Porin bio je nominiran u tri kategorije te se od same objave nalazi na službenoj listi najprodavanijih albuma. Likovno oblikovanje albuma potpisuje multimedijalni umjetnik Dalibor Barić čija likovna majstorija još više dolazi do izražaja na formatu LP ploče. Glazbu i tekstove potpisuje Husein Hasanefendić Hus, a album je snimljen u studiju RSL u Novom Mestu u Sloveniji pod producentskom palicom Marijana Brkića Brka i Husa.
 

Trinaest Valjkovih pjesama na bogato opremljenom vinilnom izdanjuoduševit će sve one koje još uvijek prolaze trnci dok slušaju dobri stari zvuk gramofonske ploče. 180-gramski vinil u gatefoldu od 350-gramskog papira dolazi i uz download code s kojim može preuzeti cijeli album u mp3 formatu.

Aleksandar Dragaš je u svojoj recenziji albuma objavljenoj u Jutarnjem listu napisao: "Valjak - na tragu onoga što su stvarali ili još stvaraju njihovi uzori ili suvremenici iz Amerike i Velike Britanije poput Stonesa i Eaglesa, Dire Straitsa i ZZ Topa, Aerosmitha i Allman Brothers Banda, Cheap Tricka i Chicaga - danas prede poput uglancanog Mercedesovog oldtimera." 

Albumom "Vrijeme" Parni valjak je najavio i veliku turneju Runda 44kojom obilježavaju 44 godine postojanja na glazbenoj sceni. Turneja je krenula iz Ljubljane, a održat će i niz festivalskih nastupa. Slijede Karlovac 12.7., nastup na 5. Adria Summer Festivalu u Medulinu 18.7., koncert u Trogiru 24.7., zatim na Castle - Kolpa Music Festivalu u slovenskoj Fari 31.7., u Dubrovniku 13.9., Šibeniku 14.9., švicarskom Dietikonu 28.9., Beogradu 8.11., a turneja se završava u Areni Zagreb 18. travnja sljedeće godine.

Foto: Dario Njavro

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.