Međimurje se voli pjesmom, a to najbolje znaju glazbenici koji su snimili spot „Međimurje, tak mi fališ“

promoviran spot o Međimurju

Međimurje se voli pjesmom, a to najbolje znaju glazbenici koji su snimili spot „Međimurje, tak mi fališ“ koji je promoviran 10. srpnja u Čakovcu, a promociji su nazočili mnogobrojni glazbenici i pjevači te publika koja je posebno uživala u programu održanom u zgradi Scheier.

„Kad šećem kraj Mure osjećam se kao da sam na vrhu svijeta i što duže hodam po Međimurju to sam sve više očaran našom prirodom, okusima i mirisima.“ Riječi su Zlatka Nedeljka Pepsija, koji je oduševljen ljepotama kojima je okružen napisati pjesmu  posvećenu svome kraju koji je pravi raj na zemlji i koji mu je, kako sam kaže, sve dao. Ideja se razvila početkom godine, tekst pjesme je napisao u jednoj večeri, nakon čega je okupio međimurske glazbenike i krenuo u završnu realizaciju projekta.

Uz Pepsija i njegov bend Genadešus, svoj doprinos pjesmi „Međimurje, tak mi fališ“ dali su glazbenici i pjevači: Igor Baksa, Gusti Draksar, Zoran Grujić Glaž, Željko Grahovec, Marinko Hodić, Igor Hrustek, Ivica Jurgec, Marija Kupper Jambrošić, Bojan Jambroišć, Kristina Gita Kavran, Željko Kermek Kerma, Julijana Kočila, Srećko Krištofić Srejo, Hrvoje Krištofić Žikac, Gordana Lach, Mladen Magdalenić, Bojan Masnec, Ivan Mikulić, Josip Posavec Joco,  Josip Sanjković Mitrica, Robert Sklepić Robi, Andrea i Goran Šafarić, Mirko Švenda Žiga, Ivana Tkalec i Tena Žagar., a snimatelj i montažer spota je Žan Novosel.

Promociju je uz svoj karakterističan humor vodio Zlatko Nedeljko Pepsi zahvalivši svakom pojedincu koji je dao dio sebe za projekt. „Želio sam okupiti međimurske glazbenike bez obzira na sve naše razlike, karaktere, emocije i povezati nas kroz dvije stvari koje su nam svima zajedničke i koje volimo – glazbu i Međimurje. Pjesmu smo gradili poput međimurske gibanice, sloj po sloj, od teksta, glazbe, okupljanja ekipe, pronalaska 40 najljepših međimurskih lokacija koje su prikazane u spotu do ovog završnog „cukora“ kojeg smo posipali, a to je promocija spota.“, poručio je Pepsi.

Ta će pjesma i spot biti ujedno i izvrstan način promocije ne samo međimurskih popijevki i glazbenih dometa već i međimurskih ljepota uvjeren je i župan Matija Posavec koji je pohvalio i podržao projekt: "Međimurje je rasadnik dobrih pjevača i rasadnik autohtonosti u izvornim popevkama koje mogu biti dobar kulturni proizvod. Kada spojite ljepote Međimurja s dobrom glazbom, kada okupite domaće umjetnike i pjevače, tada to možemo nazvati pravim biserom glazbe kojeg Međimurska županija snažno podupire i koji će sigurno naći put do srca publike širom Međimurja, Hrvatske, ali i do svakog Međimurca i Međimurke diljem svijeta."

Zlatko Nedeljko Pepsi poznati je međimurski pjesnik, glazbenik i komičar iz Miklavca, a upravo je njegovo rodno mjesto uz Muru inspiracija mnogim idejama i projektima koje je do sada odradio. „Mura moja tak mi fališ“, stihovi su iz kojih je nastala pjesma „Međimurje, tak mi fališ“, a poruka koju međimurski glazbenici žele u svijet proslijediti i ovom pjesmom je da moramo biti zahvalni na Međimurju koje je kao što dobro kaže i sam autor ne samo sjajno mjesto za život nego i zbog svojih neskrivenih ljepota i pravi "cukorek Hrvatske" i raj na Zemlji.

                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       UO za poslove župana

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.