KUD „Toplice“ započeo s prvim ciklusom tamburaško-pjevnih radionica

KUD „Toplice“ započeo s prvim ciklusom tamburaško-pjevnih radionica

U ponedjeljak je u Varaždinskim Toplicama započeo prvi ciklus Tamburaško-pjevnih radionica u sklopu ESF projekta „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje“. Radionice uključuju 10 tema koje obrađuju pjesme Varaždinskih Toplica i Jalžabeta te će trajati do 28. listopada 2021. godine. 

U radionice se uključilo sedmero polaznika. Oni će kroz radionice naučiti ili dodatno usavršiti sviranje i pjevanje pjesama Junak i tri djevojke, Tri udate sestre, Napitnica, Želja za dragom, Inačica, Mazuljka, Milica i Ti mala crvena. 

Projekt „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje“ provode Kulturno umjetničko društvo „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica, Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Grad Varaždinske Toplice. Ukupna mu je vrijednost 468.249,71 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske. 

Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja može se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kud-toplice.hr/.

Kestenijada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.