Ladove matineje za najmlađe „Školski sat s Ladom – jutarnje izvedbe za djecu“ novi je projekt Ansambla LADO

Ladove matineje za najmlađe „Školski sat s Ladom – jutarnje izvedbe za djecu“ novi je projekt Ansambla LADO

Ansambl LADO poznat je po raznim inovativnim projektima kojima se približava suvremenoj publici. Njima je godinama plesom i pjesmom, na najljepši mogući način, promovirana ljepota tradicijske umjetnosti naše zemlje.Ovoga puta LADO je otvoren mlađoj populaciji pa se plesna dvorana ansambla na Trgu Republike Hrvatske 6a, u kojoj se Ladovi umjetnici od osnutka pripremaju za velike svjetske pozornice, ovoga puta otvara predškolskim, osnovnoškolskih i srednjoškolskim uzrastima.

 Draga djeco, učitelji i odgojitelji, pozivamo vas da nam se pridružite na matinejama „Školski sat s Ladom“, koje su namijenjene upravo vama. Projekt „Školski sat s Ladom – jutarnje izvedbe za djecu“ službeno predstavlja ono što je godinama bilo praksa u Ansamblu LADO. Radi se o jutarnjim izvedbama umjetnika ansambla, koje osim vrhunskog plesnog i pjevačkog umijeća, krasi svo bogatstvo narodnih nošnji. Matineja donosi nastup i kratko upoznavanje s povijesti i radom ansambla, sve u trajanju jednog školskog sata. Izvedbeni dio ove godine donosi neke od najpopularnijih i najljepših antologijskih točaka Lada. Uz „Ladarke“, našu kultnu koreografiju, himnu i zaštitni znak ansambla, Ladovi umjetnici vode vas po hrvatskim regijama „Slavonskim šokačkim kolom“, „Laganim bećarcem (Drumarac)“, sve do juga zemlje izvedbom dalmatinske kolo poskočice „Linđo“ i Hrvatskog Zagorja izvedbom „Zagorskih drmešara“. Pjevače plesače Lada cijelu će izvedbu pratiti Orkestar Ansambla LADO, koji se, osim instrumentalne pratnje u koreografijama, ističe i samostalnim izvedbama.

Prve izvedbe projekta „Školski sat s Ladom“ održat će se ponedjeljkom, 6. ožujka, 15. svibnja i 5. lipnja 2023. Svaki od navedenih datuma ima dva termina, u 10 i 12 sati. S obzirom na to da je broj mjesta u plesnoj dvorani ograničen, potrebno je rezervirati termin grupne posjete. Sve informacije o projektu, rezervacijama i cijeni doznajte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 01 4828 472. Vidimo se na jednoj od izvedbi!

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.