Žarište u lipnju nastavlja predstavljati autorske glazbenike u Klubu Komedija

Žarište u lipnju nastavlja predstavljati autorske glazbenike u Klubu Komedija

Nakon veoma uspješnog predstavljanja glazbenog programa Žarište, Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture najavio je novu seriju koncerata u lipnju. Izvođači koji će idući stati na pozornicu Kluba Kazališta Komedija – Kontesa su Truth ≠ Tribe (13.6.) , Maja Rivić (19.6.) te Smrdljivi Martini i Linija 109 (21.6.).

„Nastavljamo s nizom uzbudljivih koncerata koji će obogatiti kulturnu scenu Zagreba. S nestrpljenjem očekujemo nove nastupe na pozornici Kluba Komedija te vjerujemo da će se program nastaviti razvijati i da će svaki nastup dati jedinstveni doprinos našem programu“, komentirao je Hrvoje Laurenta, privremeni ravnatelj Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture.

Na pozornici Žarišta u svibnju pred publiku su stali Doringo, Pseća Plaža i Kozmodrum. Sve koncertne večeri bile su ugodno popunjene, a izvođači su dobili novo mjesto i platformu za izvedbu autorske glazbe. Kroz održane nastupe Žarište je potvrdilo status mjesta susreta i inovacije kreativnog sadržaja u samom srcu Zagreba. Program sufinancira Grad Zagreb i predstavlja dio širih nastojanja za podršku kulturnom i društvenom razvoju grada.

Nakon veoma uspješnih izdanja, organizatori još više osjećaju potrebu za osiguravanjem stalnog prostora za ovakav tip programa uz brojne dodatne aktivnosti usmjerene na razvoj i promociju autorske glazbe.

„Osluškujući publiku i analizirajući posjećenost već sad nam je apsolutno jasno da je naš program u ovom obliku zaista potreban te da javnost treba i želi ovakve glazbene sadržaje i ovakve koncertne prostore. Zbog toga ćemo još i više ustrajati na tome da dodatno obogatimo sadržaje na zagrebačkoj glazbenoj sceni kroz stalni prostor u kojem ćemo organizirati niz aktivnosti povezanih uz autorsku glazbu“, zaključuje Laurenta.

Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture gradska je ustanova osnovana 2023. godine na principima participativnosti, decentralizacije i raznolikosti kulturne ponude. Upravlja postojećim i osigurava nove prostore za kulturu diljem Zagreba te samostalno i u suradnji s raznim akterima organizira raznovrsne umjetničke programe u zajednici i za zajednicu. Pruža vrhunske produkcijske i realizacijske uvjete rada, osnažuje razvoj kulturnog života, približava kulturu i umjetnost svima te ih čini dostupnima u svim zagrebačkim kvartovima. Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio, a sve novosti i raspored nastupa dostupni su na Facebook i Instagram stranicama programa. Dodatne informacije o gradskoj ustanovi Novi prostori kulture dostupne su na webu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.