Festival sola - Monoplay u Zadru od 20. do 24. kolovoza

ZADAR MONOPLAY

Deseto izdanje Festivala suvremenog plesa – MONOPLAY-a održat će se od 20. do 24. kolovoza 2018. na nekoliko lokacija u Zadru. Tijekom pet dana u tom će gradu gostovati niz uglednih umjetnika, plesača suvremenoga plesa, teoretičara umjetnosti i zaljubljenika u suvremeni ples!  
Kao uvod u festival, 6. kolovoza započeo je STREAM Zadar, edukativna platforma koja ove godine kroz četiri radionice mladim plesačima omogućuje usavršavanje uz vodeće stručnjake i umjetnike. Ove godine na rasporedu je radionica Klein tehnike koju vodi Hanna Hegenscheidt, Tai Chi radionica Nenada Vertovšeka, Iva Hladnik i Andrzej Woźniak vode radionicu kontaktne-improvizacije,  dok će Sanna Myllylahti održati radionicu koreografije i kompozicije, čija će pokazna izvedba otvoriti festival 20. kolovoza. 
Prije samog festivala održat će se i MONOTOUR – gostovanje jedne od najizvođenijih plesnih predstava u ovom dijelu Europe - „Love Will Tear Us Apart“, na otoku Silbi 16. kolovoza. Riječ je o predstavi Saše Božića i Petre Hrašćanec, koja i izvodi ovaj nagrađivani solo. MONOTOUR se ostvaruje u suradnji s organizacijom SEA – Silba Environment Art i Turističkom zajednicom Silbe.
Nakon prezentacije radionice, 20. kolovoza održat će se i prva predstava – solo Sanne Myllylahti - „I Will Tell You When I Am Ready“.  Dana 21. kolovoza na zadarsku scenu stiže Xavier Le Roya iz Francuske, sa solom „Self Unfinished“. Trećeg dana festivala gostuju studenti Studija plesa pri zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a potom će biti izveden solo „Close ups“  Magdalene Reiter. U četvrtak 23. kolovoza održat će se izvedba predstave „Staging a Play: Antigona“, Matije Ferlina. Festival u petak, 24. kolovoza, zatvara španjolski umjetnik Jesús Rubio Gamo sa solom „now, before we get too old“, a posljednjeg dana Monoplaya javnosti će se svojim radovima predstaviti i zadarska plesna scena.
Navedene predstave se održavaju na sceni Kazališta lutaka Zadar. 
Festival Monoplay ove godine po prvi puta organizira i MONOAZU u prostoru crkve Sv. Dominika u Zadru. Radi se o specifičnom umjetničko-ugostiteljskom projektu u suradnji s barom Botaničar iz Zagreba. MONOAZA će biti mjesto ispreplitanja fotografskih, likovnih, video i glazbenih radova s plesom. MONOAZA će ugostiti nekoliko izložbi, prezentacija, predstavljanja knjiga te koncerata i glazbenih slušaonica. 
Umjetničke direktorice festivala su Petra Hrašćanec i Sanja Petrovski, a Festival zajednički organiziraju Zadarski plesni ansambl i umjetnička organizacija 21:21 iz Zagreba. 
Ulaznice za festival mogu se rezervirati putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a kupiti prije izvedbi na blagajni Kazališta lutaka Zadar. Cijena ulaznica za glavni program iznosi 35,00 kn, a za sve ostale programe – ulaz je slobodan! 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.