Počinje Osmi Zagreb TourFilm festival - besplatne projekcije u Kaptol Boutique Cinema, 10. listopada

zagreb tourfilm festival

Osmo izdanje Međunarodnog festivala turističkih filmova - Zagreb TourFilm Festival, održat će se u prostorima Kaptol Boutique Cinema od 9. do 12. listopada. Uz stalne pokrovitelje, predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, te organizatore festivala -Turističku zajednicu grada Zagreba i Balduči film, da susret filmaša, vrhunskih znalaca u turizmu i publike, te ljubitelja putovanja protekne savršeno, kao i uvijek do sada, pobrinut će se direktorica Zagreb Tourfilm festivala – Spomenka Saraga.

Od 302 prijavljena filma o turizmu iz 41 zemlje i Hrvatske selektori su odabrali njih 117  koji se bore za čak 32 nagrade u raznim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala. Ove godine, predsjednik žirija je Boby Boško Grubić dobitnik niza nagrada za produkciju, marketing i film, a između ostalog i tri Emmya. Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma, izbor najboljih radova mogu besplatno pogledati u Kaptol Botique Cinema, dana 10. listopada 2019. od 17-19 sati. Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u tri kategorije: promotivni filmovi do 15 minuta, TV reportaže i TV dokumentarni filmovi do 60 minuta, te kategorija komunikacija u turizmu. Posebno su zanimljivi radovi iz zemalja poput Ecuadora, Španjolske, Portugala, Južne Afrike, Brazila, Azerbaijana, Indije, Japana.

Program besplatnih projekcija dostupan je na web-u www.zagreb-tourfilm.com i na FB stranicama festivala.Veliki broj država iz kojih su filmovi prijavljeni, posebno raduje organizatore, jer su potvrda i priznanje  da su ime Hrvatske, grada Zagreba i samog Zagreb TourFilm Festivala već poznati u svijetu turizma i specifičnog profesionalnog filmskog izražavanja o toj važnoj gospodarskoj grani. Posebno vesele i povratne poruke sudionika festivala kako je ovo jedan od najboljih turističkih filmskih festivala u Europi.

Besplatne projekcije na rasporedu su 10. listopada od 17 – 19 sati, u kinu Kaptol Boutique Cinema, Kaptol 17.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.